Jaká jsou rizika investování do kryptoměn jako pasivního příjmu?
Zajímalo by mě, jaká jsou vlastně rizika spojená s investováním do kryptoměn, když to beru jako způsob pasivního příjmu. Já jsem o tom hodně četl, ale stejně mi to přijde jako dost nejasné téma. Mám dojem, že se kolem kryptoměn motá spousta mýtů a dezinformací, a tak bych rád znal názory lidí, kteří se do toho pustili. Například, jak moc je důležité sledovat vývoj trhu? Jaké jsou možné ztráty, když se rozhodnu investovat do kryptoměn a čekat na růst? Vím, že volatility je obrovská a ceny mohou skákat nahoru a dolů jak na horské dráze. To mě dost děsí, protože si neumím představit, že bych investoval větší sumu peněz a pak o ni přišel v krátkém čase. Také mě zajímá, jestli je lepší investovat do několika různých mincí nebo radši zůstat u jedné osvědčené. A co bezpečnost? Jak vlastně chránit své investice před hackery a zloději? Slyšel jsem o různých peněženkách na kryptoměny, ale je to všechno dost matoucí. V neposlední řadě bych chtěl vědět, jestli se dá vůbec spolehnout na nějaké stabilní příjmy z těchto investic nebo je to spíš jen riskování peněz s nejistým výsledkem. Takže abych to shrnul: Jaká jsou hlavní rizika investování do kryptoměn jako pasivního příjmu a co byste doporučili někomu, kdo o tom jen uvažuje?