Jak mohu začít investovat do ETF, když nemám žádné zkušenosti?
Zajímá mě, jak se vlastně dostat k investování do ETF, i když jsem úplný nováček. Nikdy jsem předtím neinvestoval a moc tomu nerozumím, ale slyšel jsem, že ETF jsou skvělý způsob, jak diversifikovat své investice a snížit riziko. Mám několik otázek. Za prvé – kde vlastně začít? Myslím tím, jak si vybrat toho správného brokera, protože je jich tolik a já nevím, na co se soustředit. Taky bych rád věděl, zda jsou nějaké poplatky, které bych měl mít na paměti, protože jsem slyšel, že některé platformy si účtují docela dost za obchodování. Potom mě zajímá, jestli je lepší investovat do nějakého konkrétního typu ETF nebo jestli mám raději vyzkoušet víc různých? A co se týče výběru ETF – jak zjistit, která jsou dobrá a která ne? Představoval jsem si třeba sledovat nějaké trendy nebo doporučení expertů, ale pak zase nevím, jestli tomu můžu věřit. Je lepší investovat jednorázově nebo pravidelně vkládat menší částky? A naposledy – co když bych chtěl z ETF vybrat peníze? Jaký je proces a co bych měl očekávat? Bylo by super, kdyby někdo mohl podělit o svoje zkušenosti nebo tipy pro úplné začátečníky. Děkuju!