Charts.cz/Fórum/Jaké nové DeFi projekty jsou teď na vzestupu?

Jaké nové DeFi projekty jsou teď na vzestupu?

V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných finančních (DeFi) projektech a já bych rád věděl, jaké novinky se objevují. Zajímá mě, které projekty jsou aktuálně na vzestupu a co je na nich tak zajímavého. Přemýšlím o investicích do DeFi, ale s tolika možnostmi jsem trochu ztracený. Slyšel jsem něco o tom, že některé nové platformy nabízejí inovativní funkce nebo lepší likviditu. Jaké jsou ty nejnovější trendy v tomto prostoru? Může mi někdo doporučit konkrétní projekty, které by mohly v roce 2023 zazářit? Zajímá mě také, jaké jsou potenciální výhody a rizika spojená s těmito novými DeFi projekty. Je nějaký projekt, který byste doporučili jako "must-watch" nebo na který se osobně zaměřujete? Děkuji za jakékoli tipy nebo názory, protože se snažím udržet krok s tímto rychle se měnícím trhem.

129 slov
1.3 minut čtení
28. 6. 2022
Václav Havelka
Václav Havelka

Teďka se fakt děje hodně věcí v DeFi. Z poslední doby jsem slyšel o pár zajímavých projektech. Například zkSync, což je Layer 2 řešení pro Ethereum, a to by mělo zlepšit rychlost a nízké poplatky. Další věc, co se mi líbí, je Aave a jejich nová vylepšení s likvidními pooly - to by mohlo přitáhnout víc uživatelů. Pak je tu ještě Arbitrum, který taky v poslední době roste a má fajn ekosystém.

Co se týče investic, tak samozřejmě je riziko vždycky přítomné. Vždycky si dej pozor na audit smart kontraktů a celkovou reputaci projektu, než do toho spustíš peníze. Ty nové DeFi platformy často slibují vysoké výnosy, ale nezapomeň, že čím vyšší výnos, tím větší riziko.

Jako must-watch bych dal zkSync nebo třeba Synthetix, protože mají hodně inovativní přístupy. Jo a ještě nezapomeň sledovat DeFi Pulse, tam máš přehled o trendech a co teď frčí v DeFi světě.

148 slov
1.5 minut čtení
11. 12. 2024
Štěpán Pešta
Štěpán Pešta

Co se týče nových DeFi projektů, tak teď frčí třeba Arbitrum, což je L2 řešení pro Ethereum a hodně se o něm mluví, protože zrychluje transakce a snižuje poplatky. Dál je tu třeba Aave V3, který přinesl nějaký super vylepšení a další protokoly jako Frax Finance, co hrají na stabilní coiny a přitom to mají dost zajímavě nastavené.

Novinky jako SushiSwap s jejich novými funkcemi pro staking jsou taky na očích. Zajímavý je i projekt like GMX, co nabízí decentralizované obchodování s deriváty. Rychlost a likvidita jsou fakt klíčový, takže tohle by mohl být trend, kterej se chytí.

Rizika jsou jasná – volatilita, smart kontrakty, hacky a celkově regulace. Je dobrý si dělat vlastní research, než do něčeho vrazíš cash. Pokud hledáš něco specifickýho na watchlistu, tak zkus sledovat třeba zkSync a jejich ekosystém – vypadá to slibně. Snaž se být v obraze a nespoléhat se jen na hype okolo projektů.

152 slov
1.5 minut čtení
17. 1. 2025
Stanislav Rada
Stanislav Rada