Jak poznám, že cena Bitcoinu poroste?
Zajímá mě, jak vlastně poznat, jestli cena Bitcoinu bude mít tendenci růst. Sleduju to už nějakou dobu a mám pocit, že je to dost těžké předpovědět. Četl jsem o různých indikátorech, jako jsou technické analýzy nebo různé grafy, ale někdy mi to přijde jako kouzla a já nevím, co si z toho vzít. Jaké faktory vlastně ovlivňují cenu Bitcoinu? Mám na mysli třeba zprávy o regulacích, nákupních trendech nebo celkovou náladu na trhu. Je dobré sledovat sociální sítě, kde se lidé baví o kryptoměnách, nebo spíš odborné články? A co takové halvingy? Jak moc ovlivňují cenu? Myslím si, že je důležité mít nějaké informace a ne jen tak hádat, ale někdy mi přijde, že i ti nejzkušenější investoři se mýlí. Co když se zdá, že cena roste, ale pak jen rychle spadne? Jak se dá vůbec vyhnout těmto ztrátám nebo se v tom alespoň orientovat? Chtěl bych vědět víc o signálech, které by mohly naznačovat blížící se růst ceny. Dává smysl se zaměřit na historická data a trendy? Můžete mi doporučit nějaké konkrétní zdroje informací nebo metody sledování trhu? Zajímalo by mě také, jak moc je důležité sledovat ostatní kryptoměny a jejich vliv na Bitcoin. Je normální, že nemám jasnou představu a chci se prostě jen naučit lépe rozpoznat tyto momenty?