Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když nevím, kde začít?

Jak začít investovat do kryptoměn, když nevím, kde začít?

Mám velký zájem o kryptoměny, ale když se podívám na všechny ty informace na internetu, cítím se trochu ztraceně. Nevíte náhodou, jak bych mohl začít? Mám pocit, že je to skvělá příležitost, ale nevím, kde vůbec začít. Můžete mi prosím poradit? Myslím, že bych měl vědět alespoň něco o tom, co to kryptoměny vlastně jsou a jak fungují. Jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky? Je lepší si koupit Bitcoin nebo nějakou jinou altcoin? A co peněženky? Jak je mám zabezpečit, abych o své peníze nepřišel? Také mě zajímá, jestli existují nějaké tipy nebo triky, které by mi mohly pomoci vyhnout se běžným chybám. A co trading? Je to pro mě jako nováčka vůbec rozumné? Rád bych slyšel názory někoho, kdo už s kryptoměnami má zkušenosti. Jaké jsou vaše doporučení pro někoho, kdo je úplně na začátku a chce se do toho pustit? Děkuji za jakoukoli pomoc!

146 slov
1.5 minut čtení
2. 11. 2021
Bohuslav Jedlička
Bohuslav Jedlička

Kryptoměny jsou fakt zajímavý svět, ale chápu, že můžeš mít z toho chaos. Začít bys měl tím, že se podíváš na základy – co to vlastně kryptoměny jsou, jak fungují technologie jako blockchain a proč je Bitcoin tak populární.

Doporučuji začít s Bitcoiny, protože to je nejznámější a nejstabilnější kryptoměna. Můžeš zkusit i nějaké altcoiny, ale opatrně – udělej si průzkum. Pro začátečníky jsou dobré platformy jako Coinbase nebo Binance, kde je všechno docela intuitivní.

Co se týče peněženek, doporučuji hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor pro větší bezpečnost. Nikdy nenechávej všechny kryptoměny na burze, je to riskantní. Zabezpeč si hesla a 2FA, ať o to nepřijdeš.

Ohledně tradingu – pokud jsi začátečník, tak se buď uč nebo se tomu spíš vyhni. Trading je dost náročný a můžeš rychle prodělat. Začni pomalu, sleduj trh a buď opatrný s investicema, neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Hlavně se nevzdávej a vzdělávej se! Hodně štěstí!

153 slov
1.5 minut čtení
22. 8. 2021
Andrea Burešová
Andrea Burešová

Takže, pokud chceš začít s kryptoměnami, tady je pár tipů. Nejdřív se nějak zorientuj ve světě krypta – co to vlastně je, jak funguje blockchain a tak. Můžeš najít spoustu videí a článků. Pak si vyber platformu na nákup – doporučuji třeba Coinbase nebo Binance, jsou docela user-friendly pro začátečníky. Co se týče kryptoměn, Bitcoin je klasika, ale můžeš zkusit i nějaké altcoiny jako Ethereum nebo Cardano, ale dej pozor, jsou rizikovější.

A nezapomeň na peněženku! Můžeš mít online peněženku (např. na burze), ale lepší je mít hardwarovou peněženku jako Ledger nebo Trezor pro větší bezpečnost. Zabezpečení hesel je důležité, tak si dej na to bacha. A co se týče tradingu, pokud jsi úplnej nováček, možná začni s dlouhodobým investováním místo aktivního tradingu – to je fakt složitý a můžeš o peníze snadno přijít.

Jako tipy – nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Sleduj trh a buď opatrný na „rychlé zbohatnutí“. Vždycky si dělej vlastní průzkum. Držím palce!

159 slov
1.6 minut čtení
11. 12. 2024
Patrik Bezděk
Patrik Bezděk