Charts.cz/Fórum/Jaké ETF se doporučují pro stabilní růst v roce 2025?

Jaké ETF se doporučují pro stabilní růst v roce 2025?

Když přemýšlím o investicích a o tom, kam směřovat své peníze, napadá mě, že ETF by mohlo být skvělou volbou pro stabilní růst v roce 2025. Zajímalo by mě, jaká konkrétní ETF jsou momentálně považována za perspektivní s ohledem na současnou ekonomickou situaci a trendy na trhu. Je jasné, že investování do akcií může být riskantní, ale u ETF bych rád věděl, jestli existují nějaké, které by mohly nabídnout solidní výnosy s nižším rizikem. Jaké sektory by měly být v roce 2025 na vzestupu? Myslíte, že technologické ETF stále mají potenciál, nebo by bylo rozumnější investovat do něčeho jiného? Uvažoval jsem také o ETF zaměřených na udržitelnost a ekologické projekty – mají tyto fondy šanci na úspěch v příštích letech? Rád bych slyšel názory ostatních, jaké ETF zvažují a proč. Jaké faktory při výběru ETF zohledňujete? Jestli máte nějaké konkrétní tipy nebo doporučení na fondy, které by mohly mít dobrý výkon v roce 2025, byl bych velmi vděčný za info.

160 slov
1.6 minut čtení
24. 7. 2023
František Hrubý
František Hrubý

Když se zamýšlím nad ETF pro stabilní růst v roce 2025, tak hlavně koukám na technologii a udržitelnost. Technologická ETF jako například QQQ nebo VGT mi přijdou stále dobrý výběr, protože technologie pořád jdou dopředu a v budoucnu budou hrát klíčovou roli. Pak jsou tu i fondy zaměřené na udržitelnost, třeba iShares Global Clean Energy ETF, které si myslím, že by mohly mít solidní výkon. Lidi se víc soustředí na ekologické projekty, takže to může být dobrá sázka. Sektory jako zdravotnictví a obnovitelné zdroje taky vypadají zajímavě. Při výběru ETF zohledňuju náklady na správu, výnosy v minulosti a samozřejmě i trendy, co se dějí na trhu. Takže pokud hledáš něco s potenciálem a nižším rizikem, určitě bych šel do těchto oblastí.

121 slov
1.2 minut čtení
24. 6. 2024
Radka Machová
Radka Machová

Pokud hledáš ETF pro stabilní růst v roce 2025, tak bych doporučil zaměřit se na několik sektorů. Technologie stále mají potenciál, ale je dobrý sledovat trendy jako umělá inteligence a blockchain. ETF, které investují do těchto oblastí, by mohly mít solidní výnosy.

Další zajímavou oblastí jsou obnovitelné zdroje energie a ekologické projekty. S rostoucím důrazem na udržitelnost se objevuje spousta ETF zaměřených na tuto problematiku, což by mohlo být do budoucna výhodné. Pokud jde o konkrétní fondy, tak například iShares Global Clean Energy ETF nebo Invesco QQQ Trust by mohly být na vzestupu.

Důležité je taky zohlednit náklady na správu ETF a jejich výkonnost v minulosti. Takže doporučuji si to všechno pořádně prozkoumat, než něco koupíš.

116 slov
1.2 minut čtení
28. 9. 2023
Jaroslava Růžičková
Jaroslava Růžičková