Jaké jsou hlavní výhody dlouhodobého investování do ETF?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně hlavní výhody dlouhodobého investování do ETF? Četl jsem, že ETF neboli burzovně obchodované fondy jsou skvělou možností pro investory, kteří chtějí diverzifikovat své portfolio bez toho, aby museli kupovat jednotlivé akcie. Ale co to přesně obnáší? Myslím si, že jednou z těch výhod může být nižší poplatek ve srovnání s tradičními podílovými fondy, ale je to tak? A co likvidita? Jak rychle a snadno se dají ETF prodat nebo koupit? Představoval bych si, že to může být dost výhodné pro ty, kteří nechtějí mít peníze zavřené v investicích po dlouhou dobu. Taky mě zajímá, jak moc je důležité alespoň trochu sledovat trhy nebo se o ně zajímat, když investuji do ETF dlouhodobě. Je potřeba mít nějakou strategii nebo stačí prostě jen pravidelně přispívat a čekat na růst? A co daně? Jak to funguje u ETF z pohledu zdanění zisků v porovnání s jinými investičními nástroji? Pokud má někdo osobní zkušenosti nebo tipy ohledně investování do ETF a jeho výhod, byl bych moc vděčný za sdílení. Díky!