Jak začít investovat do nemovitostí, aby to bylo ziskové?
Zajímalo by mě, jak se vlastně dostat k investování do nemovitostí a co všechno by k tomu člověk měl vědět. Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít investovat, ale mám strach, že bych mohl udělat nějakou chybu, která by mě stála peníze. Jaké jsou ty základní kroky, které bych měl udělat na začátku? Je lepší koupit byt na pronájem nebo radši investovat do komerčních prostor? A co třeba crowdfundingové platformy na investice do nemovitostí? Měly by mít nějaký smysl? Jaké faktory bych měl zohlednit při výběru lokality pro investici? Slyšel jsem, že některé oblasti rostou rychleji než jiné, ale jak to vlastně zjistit? Je dobré mít nějaké zkušenosti v realitách předtím, než začnu investovat, nebo je možné se naučit za pochodu? Rád bych věděl i něco o financování. Mám si vzít hypotéku, nebo je lepší použít vlastní úspory? Jaké jsou rizika spojená s investováním do nemovitostí a jak jim mohu předejít? Rád bych také slyšel názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti. Odpovědi na tyto otázky by mi hodně pomohly v rozhodování a doufám, že nejsem sám, kdo tápá v této oblasti. Děkuji za jakékoli tipy a rady!