Charts.cz/Fórum/Kryptoměny vs. akcie – co teď?

Kryptoměny vs. akcie – co teď?

Zajímá mě, jestli je v současné době lepší investovat do kryptoměn nebo akcií. Vím, že trhy jsou teď dost volatilní a je těžké říct, co se vyplatí víc. Slyšel jsem, že kryptoměny mohou přinést rychlé zisky, ale taky velké ztráty a akcie zase vypadají stabilněji, i když to může být trochu pomalejší. V poslední době se hodně mluví o různých altcoinech a jak se některé z nich dostaly na vrchol, ale mám obavy, že to může být jen bublina. Když se podívám na historické výkony akcií, tak vypadá, že dlouhodobě rostou, ale co když přijde nějaká krize? Jak to vidíte vy? Je lepší diverzifikovat a mít portfolio z obojího nebo se držet jen jednoho směru? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování? A co třeba NFT – má smysl je zahrnout do portfolia jako alternativní investici? Rád bych znal názory ostatních na to, co by bylo teď nejlepší udělat. Díky!

152 slov
1.5 minut čtení
4. 11. 2021
Petr Sýkora
Petr Sýkora

Tak hele, já bych šel spíš do diverzifikace. Kryptoměny jsou fakt hodně riskantní, můžeš mít rychlé zisky, ale taky přijít o hromadu peněz. Akcie sice rostou pomaleji, ale mají víc stability, což se hodí v dobách krizí. Když teď sleduješ altcoiny, tak buď opatrnej, fakt to může být bublina, jak říkáš.

Co se týče NFT, to je další kapitola – osobně to vidím jako zajímavou alternativu, ale je třeba si dávat pozor, co kupuješ. Ne každý NFT má hodnotu a můžeš se snadno dostat do mínusu. Takže doporučuju mít v portfoliu mix akcií a krypto, abys měl nějakou stabilitu, když se na trhu něco podělá. A nezapomeň taky sledovat aktuální trendy a zprávy, to ti může hodně pomoct při rozhodování.

120 slov
1.2 minut čtení
9. 5. 2023
Ludmila Havelková
Ludmila Havelková

Když se rozhoduješ mezi kryptoměnami a akciemi, tak je to fakt těžké. Krypta můžou přinést rychlý zisky, ale jsou fakt dost riskantní – stačí jedna zpráva a můžeš přijít o hodně. Na druhou stranu akcie jsou stabilnější, ale jak říkáš, pomalejší růst. Pokud ti jde o dlouhodobější investice a máš strach z volatility, tak akcie by mohly být lepší volba. Ale na druhou stranu, pokud jsi otevřený riziku a chceš zkusit něco nového, tak nějaké drobné do krypta taky může smysl dávat. Diverzifikace je vždycky dobrý nápad – rozložíš si riziko, takže nemáš všechna vajíčka v jednom košíku. A ohledně NFT – to je spíš pro speciální fanoušky, ale jako alternativní investice to může být zajímavý. Hlavně si dej pozor na hype kolem altcoinů a NFT, protože to může být bublina. Zvažuj situaci na trhu a svoje finanční cíle.

139 slov
1.4 minut čtení
27. 8. 2024
Richard Hrdlička
Richard Hrdlička