Na co se mám podívat před investicí do NFT?
Investice do NFT se stávají čím dál tím populárnějšími, ale já jsem trochu zmatený a nevím, na co všechno se mám zaměřit, než se rozhodnu investovat. V první řadě mě zajímá, jak poznat, které NFT mají skutečně hodnotu a které jsou jen dočasným trendem. Jak můžu zjistit, zda je nějaký projekt v oblasti NFT solidní nebo jestli je to jen rychlá spekulace? Je dobré se podívat na tým za projektem? Zajímá mě, jestli bych měl prověřit jejich předchozí zkušenosti nebo úspěchy v oboru. Další věc, co mě trápí, je otázka originality - jak zjistit, že dané NFT není plagiát? Jak moc důležité jsou platformy, na kterých se NFT prodávají? Je lepší investovat do známějších tržišť jako OpenSea nebo Rarible, nebo bych měl zkoumat i menší platformy? Jak moc se vyplatí sledovat trendy a novinky v tomto rychle se měnícím světě? Myslíte, že by bylo rozumné konzultovat své rozhodnutí s někým, kdo má více zkušeností s kryptoměnami a digitálním uměním? A co licenční práva k NFT - proč je to tak důležité a jak to může ovlivnit mou investici? Existují nějaké rizika, o kterých bych měl vědět předtím, než se pustím do světa NFT? Jak mohu chránit svou investici a minimalizovat ztráty v případě poklesu trhu? Odpovědí na tyto otázky je podle mě hodně a snad mi někdo dá nějaké užitečné tipy.