Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší ETF s nízkými náklady na rok 2025?

Jaké jsou nejlepší ETF s nízkými náklady na rok 2025?

Zdravím všechny investory a nadšence do financí! Poslední dobou se hodně zajímám o ETF, protože mi přijdou jako skvělá příležitost, jak rozložit riziko a zároveň mít přístup k široké škále aktiv bez nutnosti vybírat jednotlivé akcie. Slyšel jsem, že některé ETF mají opravdu nízké náklady, což je pro mě důležité, protože každá koruna ušetřená na poplatcích se v dlouhém období počítá. Vzhledem k tomu, že rok 2025 se blíží, chtěl bych se zeptat komunity, jaké ETF byste doporučili pro tento rok? Hlavně mě zajímají ty s nízkými náklady, ale také by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, na co si dávat pozor při výběru ETF. Napadlo mě třeba sledovat poměr nákladů k výnosům nebo jaké mají historické výkony. Zajímá mě i to, jestli existují nějaká specifická odvětví, která by mohla být v roce 2025 zajímavá. Třeba technologie, obnovitelné zdroje nebo něco jiného? Děkuji předem za vaše rady a názory! Každý tip se počítá!

155 slov
1.6 minut čtení
6. 6. 2021
Denisa Adamcová
Denisa Adamcová

Hele, pokud hledáš ETF s nízkými náklady, tak určitě zkus něco jako iShares Core S&P 500 ETF (IVV) nebo Vanguard Total Stock Market ETF (VTI). Tyhle mají super nízké poplatky a pokrývají široký trh. Pokud tě zajímají specifická odvětví, tak technologie a obnovitelné zdroje teď frčí, takže třeba Invesco QQQ Trust (QQQ) by mohla být zajímavá volba. Vždycky je dobrý kouknout na poměr nákladů a výnosů, jak říkáš, a taky sledovat historické výkony, ale pamatuj, že minulost není záruka budoucnosti. Je fajn mít rozptýlený investice a ne vsadit všechno na jednoho koně. Drž se toho a možná zkus dělat pravidelný investice, to funguje taky dobře.

105 slov
1.1 minut čtení
25. 4. 2022
Bohuslav Jedlička
Bohuslav Jedlička

Zdravím, hele, ETF s nízkými náklady jsou fakt super, pokud chceš ušetřit na poplatcích. Třeba SPDR S&P 500 ETF (SPY) nebo Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) nejsou vůbec špatné. Mají nízké expense ratio a dobrý výkon. V poslední době se hodně mluví o obnovitelných zdrojích, takže třeba i iShares Global Clean Energy ETF (ICLN) by mohl být zajímavý, pokud tě tohle téma láká. A určitě koukni na historické výkony, ale nezapomeň, že minulost není zárukou budoucnosti. Hlavně si dej pozor na likviditu a objem obchodování, ať se ti dobře nakupuje a prodává. Drž se diverzifikace a nebudeš litovat.

99 slov
1 minut čtení
13. 10. 2021
Robert Tomeš
Robert Tomeš