Můžu teď koupit nemovitost, když ceny pořád rostou?
Tak se mi to pořád honí hlavou a nevím, co si o tom myslet. Teď je ta situace s nemovitostmi dost zvláštní, ceny šroubují nahoru, jako by snad ani neměly zastavit. Všude kolem slyším lidi, jak říkají, že je teď nejlepší čas investovat do realit. Na jedné straně se říká, že je lepší koupit dřív, než ceny vzrostou ještě víc, a na druhé straně mám pocit, že je to už přehnané a že bych měl počkat na případný pokles. To mě přivádí k otázce - jestli teď vydat všechny úspory na koupi bytu nebo domu? Co když se situace zhorší a já skončím s nemovitostí, jejíž hodnota klesne? Jak se vlastně určuje cena nemovitostí? Proč furt rostou? Jsou to spekulativní investice nebo se opravdu vyplatí investovat do nemovitostí jako do stabilního aktiva? Jak moc se trh liší podle lokalit? Je lepší koupit něco menšího v centru města nebo větší na okraji? A co hypotéky - teď jsou úrokové sazby taky dost vysoké nebo se to může změnit? Jak bych měl vůbec přemýšlet o financování? Co si myslíte o tomhle celém? Dělám dobře, když uvažuju o koupi nemovitosti teď, nebo byste mi radili počkat a sledovat situaci?