Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas koupit penny akcie?

Kdy je nejlepší čas koupit penny akcie?

Penny akcie jsou fakt zajímavá příležitost pro investory, kteří hledají možnosti, jak zhodnotit své peníze a nebojí se trochu rizika. Ale teď mě zajímá, kdy je ten správný čas na jejich nákup. Mám na mysli období, které by mohlo přinést nejlepší výnosy. Je to třeba na začátku roku, když se firmy připravují na zveřejnění výsledků, nebo spíš v období, kdy trhy zažívají propady a ceny akcií klesají? Slyšel jsem, že když se trh dostane do recese, může být skvělý čas nakoupit tyto levné akcie. Ale co když si tím jenom ublížím? Jak poznám, že je opravdu ta správná chvíle? Dále by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické události nebo trendy, které by měly investorům napovědět, kdy je ideální čas do těchto akcií vstoupit. Mám také pocit, že vysoko volatilní akcie jsou trochu riskantní a chtěl bych vědět, jak se tomu vyhnout a přitom najít příležitosti s potenciálem růstu. Jaké strategie ostatní používají při investování do penny akcií? Je lepší čekat na signály z trhu nebo spoléhat na vlastní analýzu? Těch otázek je spousta a myslím, že se v tom potřebuju trošku vyznat.

182 slov
1.8 minut čtení
20. 2. 2023
Ladislav Hampl
Ladislav Hampl

Nejlepší čas na koupi penny akcií je dost subjektivní, ale většina investorů říká, že když trhy klesají, je to dobrá příležitost. Většinou během recese nebo když se akcie propadnou, můžeš najít levné akcie s potenciálem. Ale bacha, to může být riskantní, protože ne všechny firmy se z toho dostanou.

Mnoho lidí sleduje různé události jako výsledky hospodaření nebo změny v managementu. Tyhle věci můžou hodně napovědět, jestli má smysl do nějaké firmy investovat. A pak je tu ta volatilitka – radši se drž dál od akcií, co skáčou jako šílené. Když najdeš firmu, co má stabilní výkon a zajímavé projekty do budoucna, má to smysl.

Osobně bych doporučil dělat vlastní analýzu a nezapomínat na diverzifikaci. Když nakoupíš hned v propadu, zvaž si riziko a nedávej do toho všechno. Sledovat trh je fajn, ale důležité je mít vlastní plán a rozumět tomu, co kupuješ.

142 slov
1.4 minut čtení
25. 7. 2024
Simona Šrámková
Simona Šrámková

Penny akcie jsou fakt gamble, ale pokud víš, co děláš, můžou ti přinést solidní výnosy. Odpověď na to, kdy nakupovat, je dost složitá. Obecně platí, že když trhy klesají, může být dobrý čas na nákup levných akcií. Musíš si ale dávat pozor, abys nekupoval něco, co je v problémech. Začátek roku může být taky zajímavý, zvlášť když firmy zveřejňují výsledky a trhy reagují na novinky. Sleduj oznámení o fúzích, akvizicích nebo nových produktech – tyhle věci mohou dramaticky ovlivnit cenu akcií.

Strategie se dost liší; někteří investoři se spoléhají na technickou analýzu a sledují grafy a trendy, jiní dělají důkladný průzkum firem a jejich potenciálu. Je dobrý mít nějakou základní strategii a ne jen tak skákat do nákupu bez rozmyslu. Hlavně nezapomeň diverzifikovat a nedávat do toho všechny peníze. Takže shrnuto - sleduj trhy, buď obezřetný při čtení zpráv a drž se svých strategií.

144 slov
1.4 minut čtení
10. 7. 2024
Michal Kašpar
Michal Kašpar