Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší investovat do NFT, aby to mělo smysl?

Kdy je nejlepší investovat do NFT, aby to mělo smysl?

V poslední době se hodně mluví o NFT a o tom, jak jsou skvělou příležitostí pro investice. Ale já jsem trochu zmatený z toho, kdy je vlastně ten nejlepší čas do těchto digitálních sběratelských předmětů investovat. Mám na mysli, jestli je lepší nakupovat, když je trh v nějakém rozkvětu, nebo naopak čekat, až klesnou ceny? Jaké faktory bych měl zohlednit, abych měl šanci na úspěch? Zároveň jsem slyšel názory, že některé projekty mohou vzrůst v hodnotě v určitém období roku, jako třeba po vydání nových kolekcí nebo také během různých událostí a výstav. Jak moc je důležité sledovat trendy a hype kolem určitých NFT? A co cena samotného projektu – měli bychom se zaměřovat spíš na známé umělce a značky, nebo máme hledat skryté klenoty mezi méně známými tvůrci? Vím, že trh s NFT je hodně volatilní a mohla by to být jen rychlá bublina, ale zajímalo by mě, jestli existují nějaké metody nebo tipy od zkušenějších investorů, které by mi mohly pomoci lépe se orientovat. Takže kdy vlastně investovat do NFT, aby to mělo smysl? Jaké jsou ty klíčové momenty a co sledovat?

184 slov
1.8 minut čtení
6. 2. 2025
Štěpán Pešta
Štěpán Pešta

Takže pokud jde o investice do NFT, je tu pár věcí, co bys měl mít na paměti. Nejlepší čas investovat? Záleží na trhu. Když ceny klesají, může to být dobrá příležitost nakoupit levně, ale hrozí, že se můžeš chytit do pasti a ceny ještě víc klesnou. Naopak během boomu můžeš mít pocit, že ti něco uniká, ale často je to spíš bublina.

Sleduj trendy a hype kolem projektů. Například po vydání nových kolekcí nebo během velkých událostí se ceny často zvedají. Také se podívej na umělce a projekty – známí umělci mají větší důvěru, ale skrytí klenoti mohou překvapit. Chce to trošku štěstí a dobrý instinkt.

Přemýšlej o dlouhodobějších investicích, než jen rychlém flipování. Důležité je sledovat komunitu a co se kolem toho děje. Také se vyhnout emocionálním rozhodnutím a radši si udělat vlastní průzkum. Vždycky měj na paměti, že trh s NFT je hodně volatilní, takže buď připravený na cokoliv.

150 slov
1.5 minut čtení
29. 1. 2025
Vladimíra Ševčíková
Vladimíra Ševčíková

Kdy investovat do NFT? To je dost složitý, ale tak v zásadě to chce mít přehled. Někdo říká, že nejlepší je kupovat, když je trh na dně – to znamená, když ceny spadnou a všichni jsou skeptičtí. Na druhou stranu, pokud čekáš na rozkvět a hype, taky můžeš slušně profitovat, ale pak riskuješ, že kupuješ na vrcholu. Důležitý je sledovat trendy a různý události v komunitě, třeba novinky kolem projektů nebo umělců. Občas se stane, že nějaký neznámý tvůrce udělá něco velkýho a jeho NFT pak raketově vzroste na hodnotě.

Myslím, že má smysl mít mix – investovat do známých značek a zároveň zkoušet hledat ty skrytý klenoty. Je dobrý se dívat na historii prodeje a poptávku po určitých NFT. Co se týče období nákupů, měsíce po vydání nové kolekce nebo během výstav můžou být dobrý čas. Ale bacha na to, aby ses nepřipojil k hype bez pořádnýho prozkoumání – to je rizikový. V každém případě to chce mít plán a neinvestovat víc, než jsi ochotnej ztratit.

166 slov
1.7 minut čtení
1. 2. 2025
Vladimíra Mašková
Vladimíra Mašková