Kdy je nejlepší investovat do NFT, aby to mělo smysl?
V poslední době se hodně mluví o NFT a o tom, jak jsou skvělou příležitostí pro investice. Ale já jsem trochu zmatený z toho, kdy je vlastně ten nejlepší čas do těchto digitálních sběratelských předmětů investovat. Mám na mysli, jestli je lepší nakupovat, když je trh v nějakém rozkvětu, nebo naopak čekat, až klesnou ceny? Jaké faktory bych měl zohlednit, abych měl šanci na úspěch? Zároveň jsem slyšel názory, že některé projekty mohou vzrůst v hodnotě v určitém období roku, jako třeba po vydání nových kolekcí nebo také během různých událostí a výstav. Jak moc je důležité sledovat trendy a hype kolem určitých NFT? A co cena samotného projektu – měli bychom se zaměřovat spíš na známé umělce a značky, nebo máme hledat skryté klenoty mezi méně známými tvůrci? Vím, že trh s NFT je hodně volatilní a mohla by to být jen rychlá bublina, ale zajímalo by mě, jestli existují nějaké metody nebo tipy od zkušenějších investorů, které by mi mohly pomoci lépe se orientovat. Takže kdy vlastně investovat do NFT, aby to mělo smysl? Jaké jsou ty klíčové momenty a co sledovat?