Charts.cz/Fórum/Které tržiště s NFT je nejlepší pro začátečníky?

Které tržiště s NFT je nejlepší pro začátečníky?

Zdravím všechny, poslední dobou se dost zajímám o svět NFT a přemýšlím, jak bych mohl začít. Je toho tolik, co nevím, a mám pocit, že trh s NFT je ještě docela chaotický. Takže tady je moje otázka: které tržiště s NFT byste doporučili pro někoho, kdo je úplný začátečník? Chci najít místo, kde by bylo snadné se orientovat a kde bych mohl nakupovat nebo prodávat digitální umění bez toho, abych se musel potýkat s příliš složitými procesy. Slyšel jsem o OpenSea, Rarible a dalších, ale nevím, které z nich jsou opravdu uživatelsky přívětivé a nabízejí dobrou podporu pro nováčky. Také by mě zajímalo, zda mají nějaké speciální funkce nebo výhody, které by mohly být pro mě jako začátečníka užitečné. Mám strach, že se ztratím v technických detailech nebo že narážím na skryté poplatky. Pokud máte nějaké osobní zkušenosti s těmito platformami nebo jinými, budu vděčný za jakoukoliv radu. Děkuji!

149 slov
1.5 minut čtení
19. 12. 2023
Soňa Koubová
Soňa Koubová

Takže, pro začátečníky bych určitě doporučil OpenSea. Je to největší a asi i nejznámější tržiště s NFT, takže tam najdeš spoustu informací a příkladů. Rozhraní je celkem intuitivní, takže se v tom dá rychle zorientovat. Rarible je taky fajn, ale občas to může být trošku zmatené s tím jejich tokenem. Na OpenSea máš možnost nakupovat různé digitální umění a collectibles bez nutnosti složitého nastavování. Je dobré si dávat pozor na poplatky za transakce (gas fees), ty můžou být někdy dost vysoký. Ale jinak tam mají i funkce jako filtry podle cen nebo kategorií, což ti pomůže najít to, co hledáš. Zkus se podívat na nějaký tutoriály na YouTube, tam najdeš spoustu užitečných rad. Takže hodně štěstí, snad to zvládneš!

119 slov
1.2 minut čtení
25. 12. 2023
Kateřina Kadlecová
Kateřina Kadlecová

Takže, pokud jsi začátečník, doporučil bych ti určitě OpenSea. Je to největší tržiště s NFT a hodně lidí tam prodává digitální umění, takže je dost velký výběr. Navíc je to docela intuitivní, což ti ulehčí orientaci. Další možnost by mohla být Rarible, tam máš taky možnost vytvářet vlastní NFT, což může být fajn, pokud chceš zkusit něco vlastního. Obě platformy mají nějaké poplatky za transakce, ale většinou to není nic hrozného, jen si dej pozor na gas fees na Ethereu. Zkus si projít jejich návody a fóra, tam najdeš spoustu informací a tipů. Na začátek bych šel s něčím levnějším, abys se naučil, jak to funguje. Tak hodně štěstí!

109 slov
1.1 minut čtení
10. 5. 2024
Rudolf Řezáč
Rudolf Řezáč