Co všechno bych měl zvážit před investicí do altcoinů?
Když přemýšlím o investicích do altcoinů, tak se mi honí hlavou spousta otázek. Jaké faktory bych měl brát v potaz, než se rozhodnu investovat do nějakého konkrétního altcoinu? Mám se zaměřit na technologii, která za ním stojí, nebo je lepší sledovat trendy a popularitu dané měny? Co když se jedná o projekt s potenciálem, ale zatím není příliš známý? Jak zjistím, jestli je tým za projektem zkušený a důvěryhodný? A co zprávy a social media? Měly by mě zajímat jejich příspěvky nebo diskuse na fórech? Jak důležitá je likvidita daného altcoinu? Měl bych zkoumat objem obchodování nebo stabilitu ceny? Je také dobré mít na paměti, že některé altcoiny mohou být velmi volatilní, takže jaký je ideální čas na nákup a prodej? Četla jsem, že některé investice mohou být považovány za rizikové, jak si tedy nastavit rozpočet tak, abych si nemusela dělat starosti o životní úspory? Není dobré diverzifikovat portfolio přímo v oblasti altcoinů nebo spíš kombinovat s jinými aktivy? A co regulace a bezpečnostní aspekty investic do kryptoměn? Jak si mám ověřit, že platforma, kterou používám k nákupu altcoinů, je skutečně bezpečná a legitimní? Mnoho lidí říká, že bych měla mít nějakou strategii výstupu v případě nečekaného poklesu ceny. Pokud tedy uvažuji o investici do altcoinů, co všechno bych měla zvážit?