Jak poznám, které kryptoměny jsou důvěryhodné?
V dnešní době, kdy se kryptoměny dostávají do popředí jako investiční příležitosti, mě trápí otázka, jak vlastně rozpoznat ty pravé a důvěryhodné od těch, které mohou být jen pouhým podvodem nebo bublinkou. Existuje tolik různých kryptoměn a projektů, že je těžké se v tom vyznat. Čtu články a sleduji zprávy, ale mám pocit, že informací je přehršel a často si protiřečí. Zajímalo by mě, podle čeho bych měl hodnotit důvěryhodnost kryptoměn. Je to podle toho, jak dlouho už daná kryptoměna existuje? Nebo jestli má solidní tým za projektem – ale jak zjistit, kdo tam vlastně je a co dělá? Měli bychom se také dívat na to, kolik lidí ji používá nebo jaký má objem obchodování? Co takhle sledování sociálních médií a komunity kolem daného projektu? Mohlo by mi to něco říct o jeho reputaci? A co whitepaper – má to vůbec smysl ho číst a podle čeho bych měl hodnotit jeho kvalitu? Vím, že je důležité se nenechat unést emocemi, ale jak zjistit, jestli je cena kryptoměny reálná nebo jestli je to jen výstřelek na základě spekulací? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří mají s investováním do kryptoměn zkušenosti. Jaké máte tipy na ověřování důvěryhodnosti kryptoměn a na co si dát pozor? Díky za jakékoli rady!