Jaký je hlavní rozdíl mezi NFT a akciemi?
Zajímalo by mě, co vlastně dělá NFT a akcie tak odlišnými? Jasně, obě možnosti se dají chápat jako formy investic, ale když se podívám na to, jak fungují a co představují, zdá se mi, že jsou to úplně jiné světy. U akcií kupujete kus firmy, máte nějaký podíl na zisku a můžete mít i hlasovací práva. Na druhé straně NFT jsou spíš jako digitální umění nebo sběratelské předměty, které nemají nutně žádnou reálnou hodnotu v tradičním smyslu. Jak moc je tedy důležitá ta hodnota, když se rozhodujete mezi těmito dvěma možnostmi? Můžete třeba říct, že akcie mají historicky stabilnější výnosy než NFT, ale přitom se mi zdá, že popularita NFT poslední dobou roste a lidé do nich investují s nadějí na velký zisk. Není tu i nějaký rozdíl v tom, jak se tyto aktiva obchodují? Například akcie se obvykle obchodují na burzách s regulacemi a všechna ta pravidla kolem toho, zatímco NFT se prodávají víc v rámci komunitních platforem. Jak to vidíte vy? Hlavní rozdíl vidíte v hodnotě, způsobu obchodování nebo snad v něčem jiném? Rád bych slyšel názory ostatních na tohle téma.