Proč bych měl do kryptoměn přidávat další investice?
Zajímalo by mě, jaký má smysl přidávat do portfolia další investice, když už mám nějaké prostředky v kryptoměnách. Mám pocit, že kryptoměny jsou dost volatilní a obavy z toho, co se s nimi může stát, mě občas svazují. V poslední době jsem slyšel hodně o různých investičních příležitostech, jako jsou akcie, nemovitosti a dokonce i NFT. Mám pocit, že rozšíření mých investic by mohlo snížit riziko a stabilizovat celkové portfolio. Ale proč by to mělo fungovat? Myslím si, že kryptoměny mohou být skvělou příležitostí na vysoký výnos, ale co když se trh otočí? Je lepší mít své peníze rozložené mezi různé investice, nebo je lepší soustředit se jen na jednu oblast? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Uvažovali jste někdy o tom, jak moc diverzifikace může ovlivnit vaše investice a jaké faktory je dobré vzít v úvahu při rozhodování o dalších investicích mimo kryptoměny? Co třeba akciové trhy? Je to opravdu tak bezpečné, jak se říká? A co nemovitosti, jsou stále dobrou volbou v dnešní době? Jak moc byste doporučili experimentovat s různými aktivy v závislosti na aktuálních trendech a ekonomické situaci?