Co jsou NFT a jak se liší od kryptoměn?
Jsem trochu zmatený ohledně toho, co vlastně NFT jsou. Slyšel jsem o nich hodně v souvislosti s uměním a nějakými digitálními sběratelskými předměty, ale to je tak všechno, co vím. Vím, že jsou spojeny s blockchainem, což je asi nějaká technologie, ale nedokážu si to úplně představit. Jak to vlastně funguje? Co dělá NFT unikátními? A když už mluvíme o kryptoměnách jako Bitcoin nebo Ethereum, tak mě zajímá, jak se tyhle dvě věci liší. Vždycky jsem si myslel, že kryptoměny jsou jako digitální peníze, které můžete posílat a přijímat, ale co to znamená pro NFT? Mohou být také použity jako měna? Nebo jsou to prostě nějaké jedinečné digitální objekty, které nemají žádnou skutečnou hodnotu? Jaký má smysl do nich investovat? Pokud bych chtěl začít sbírat NFT nebo do nich investovat, co bych měl vědět? Je nějaká platforma nebo místo, kde je můžete koupit? Jak zjistit, jestli je něco opravdu vzácného nebo hodnotného? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale rád bych se dozvěděl víc o tomhle fenoménu a jeho spojení s kryptoměnami.