Může DeFi investice snížit riziko v mých tradičních investicích?
Zajímalo by mě, jestli má smysl se podívat na DeFi (decentralizované finance) jako na způsob, jak rozložit riziko svých tradičních investic. Mám nějaké akcie a pár nemovitostí, ale v poslední době jsem slyšel spoustu lidí mluvit o tom, jak DeFi platformy nabízejí nové příležitosti a potenciálně i větší návratnost. Myslím si, že v tradičním investičním světě je všechno docela stabilní, ale zároveň mám pocit, že s tím, jak se ekonomika vyvíjí, bych měl být otevřený novým možnostem. Rád bych věděl, jestli investice do nějakých decentralizovaných projektů mohou chránit můj majetek před výkyvy na trhu nebo inflací. Mohlo by to být něco jako diverzifikace portfolia, ale v digitálním světě? Pokud někdo má zkušenosti nebo názory na toto téma, rád bych je slyšel. Je DeFi skutečně tak rizikové, nebo je to jen mýtus? Jaké konkrétní strategie bych mohl uplatnit, abych minimalizoval riziko? Je bezpečné kombinovat tradiční aktiva s něčím tak novým a neprověřeným? Zda se vyplatí investovat do stablecoinů v rámci DeFi a jestli to může chránit proti volatilním trhům? Děkuji za všechny rady a názory!