Jaké jsou hlavní výhody používání DeFi místo tradičních bank?
Zajímalo by mě, proč se v poslední době tolik mluví o decentralizovaných financích, známých jako DeFi, a jaké konkrétní výhody přinášejí oproti tradičním bankám. Myslím, že je to téma, které teď hodně lidí řeší, ale není mi úplně jasné, co všechno to obnáší. Když mluvím o DeFi, mám na mysli platformy, které nabízejí půjčky, výpůjčky a další finanční služby bez potřeby zprostředkovatelů jako jsou banky. Jaké jsou tedy ty hlavní přínosy? Je to rychlost transakcí, nižší poplatky za služby nebo snad větší transparentnost? Jak si lidé zajišťují svou bezpečnost v takovém prostředí? A co třeba dostupnost služeb pro lidi, kteří nemají přístup k tradičnímu bankovnímu systému? Není to pro ně lepší řešení? Také by mě zajímalo, jestli je pravda, že úrokové sazby u DeFi mohou být mnohem výhodnější než u běžných bank. Je to vůbec možné? A co stabilita těchto platforem? Může se stát, že na rozdíl od bank, které mají určité regulace a ochrany pro klienty, se ve světě DeFi setkáme s více riziky? Jak se na to díváte vy? Zkrátka by mě zajímalo všechno kolem toho a jak z pohledu zkušenějších uživatelů vidíte budoucnost DeFi v porovnání s klasickými bankovními službami.