Co bych měl vědět před investicí do ETF?
Rád bych se dozvěděl více o investicích do ETF. Zvažuju, že si pořídím nějaké akcie, ale slyšel jsem, že ETF může být dobrá alternativa. Co je vlastně ETF a jak to funguje? Jaké jsou hlavní výhody, když investuji do ETF v porovnání s jednotlivými akciemi? Zajímalo by mě také, jak moc je důležité rozumět tomu, co konkrétní ETF obsahuje. Můžu si třeba vybrat ETF, které se zaměřuje na určité odvětví, jako jsou technologie nebo zdravotnictví? Jak se určuje, jaký podíl jednotlivých akcií v ETF je? A co když trh klesne – jak to ovlivní moje investice do ETF? Je lepší investovat do aktivně spravovaných ETF nebo pasivně spravovaných? A co poplatky spojené s těmito fondy – na co si mám dávat pozor? Vím, že existují různé strategie pro investování do ETF a rád bych znal názory na to, jestli je lepší investovat dlouhodobě nebo se snažit "timing" trhu. Jak začít s investováním do ETF pro úplné začátečníky? Jaké platformy nebo brokery byste doporučili pro nákup ETF a co všechno potřebuji vědět o daních a regulacích v této oblasti? Mám také obavy ohledně volatility a chci vědět, jestli existují nějaká bezpečnější ETF pro konzervativnější investory. Co si myslíte o diverzifikaci portfolia pomocí různých typů ETF? Děkuji za rady a tipy!