Co dělat, když mi klesají investice a cítím strach?
V poslední době se mi nějaké moje investice začaly propadat a já se cítím dost nervózní. Nejdřív to vypadalo, že jsou to skvělé příležitosti, ale teď jsem v situaci, kdy mám pocit, že všechno jde dolů a nevím, co s tím dělat. Vlastně nevím, jestli bych měl zainvestované peníze stáhnout nebo počkat, až se situace zlepší. Jak poznat, kdy je správný čas na odchod a kdy je lepší se držet a čekat? Cítím se jako na horské dráze, kdy každý den sleduji své portfolio a buším si hlavu o zeď, protože nevím, co si počít. Je normální mít takové obavy? Jak se vyrovnáte se strachem při poklesu hodnoty investic? Zajímalo by mě, jestli někdo prošel podobnou situací a jaké strategie jste použili, abyste se s tím vyrovnali. Jak zvládáte ten stres, když vidíte červená čísla na obrazovce? Co radíte lidem jako já, kteří neví, jak reagovat na poklesy a nechtějí přijít o svoje úspory? Slyšel jsem něco o dlouhodobém investování a diversifikaci, ale má to smysl v situaci jako je tato? Co dělat s emocemi a strachem z neúspěchu? Děkuji za jakoukoli radu alebo zkušenost.