Charts.cz/Fórum/Investice do NFT v roce 2025 – je to dobrý nápad?

Investice do NFT v roce 2025 – je to dobrý nápad?

Už dlouhou dobu sleduji trendy v oblasti investic a v posledních letech se hodně mluví o NFT, tedy nezaměnitelných tokenech. Vypadá to, že tento trh zažívá neustálý rozvoj a přitom je plný nejistoty. Zajímalo by mě, jestli by bylo rozumné investovat do NFT více v roce 2025. Mám pocit, že trh s těmito digitálními aktivy se rychle mění a není jasné, zda se jedná o bublinu nebo o něco udržitelného. S tím, jak se technologie vyvíjí a více lidí se zajímá o kryptoměny, může být poptávka po NFT větší než kdy dřív. Ale co když přijde nějaká regulace nebo změna trhu, která by mohla všechny tyto investice ohrozit? Také mě zajímá, zda existují konkrétní oblasti v NFT, které by mohly být výhodnější než jiné – například umění versus herní předměty. Je lepší počkat na stabilizaci trhu nebo se do toho pustit hned teď? Případně, co si o tom myslíte vy? Jaké máte zkušenosti s investicemi do NFT? Myslíte si, že je lepší počkat na rok 2025 nebo zainvestovat už teď? Očekáváte, že ceny porostou nebo klesnou? Jaká je vaše strategie? Zajímalo by mě, co si o tom myslíte.

188 slov
1.9 minut čtení
14. 3. 2023
Jiří Kroupa
Jiří Kroupa

Takže, investice do NFT v roce 2025? Těžko říct, já osobně si myslím, že to bude hodně záviset na tom, jak se trh vyvine a jestli se do toho víc zapojí mainstream. Teď je to fakt dost riskantní, protože všichni mluví o bublině a regulace zatím nikde. Když se podíváš na umění, tak tam vidíš nějaký stabilnější projekty, ale herní předměty? To je spíš divočina. Možná je lepší teď zainvestovat do něčeho konkrétního, co má potenciál a čekat, než to začne být víc mainstream. Ale rozhodně bych do toho nešel s nějakými velkými penězi, pokud nemáš dostatečné znalosti. Zkrátka bych si počkal a sledoval, co se děje. Ceny můžou klidně spadnout nebo vystřelit nahoru. Takže asi tak.

117 slov
1.2 minut čtení
7. 2. 2025
Milena Šebestová
Milena Šebestová

Investice do NFT může být zajímavá, ale je to hodně riskantní. Trh se mění rychle a co platilo včera, už nemusí platit zítra. Třeba umění v NFT má potenciál, ale spousta těch projektů je dost přeceňěná a ne každý umělec se prosadí. Na druhou stranu herní NFT mohou mít budoucnost, protože hráči chtějí vlastnit věci ve hrách. Co se týče regulací, to je dost důležité – kdyby přišla nějaká přísná pravidla, mohlo by to celý trh dost zasáhnout. Možná je lepší počkat na stabilizaci a uvidět, jak se to vyvine. Zatím bych byl opatrný a investoval jen část peněz, co můžu postrádat. Uvidíme, co přinese rok 2025, ale teď bych moc nespekuloval.

112 slov
1.1 minut čtení
5. 2. 2025
Vladimír Zach
Vladimír Zach