Charts.cz/Fórum/Co dělat, když cena penny stock klesne?

Co dělat, když cena penny stock klesne?

Zdravím všechny, mám takový problém se svými investicemi do penny stocků. Koupil jsem pár akcií, protože jsem slyšel, že to může být výhodné a že se dá rychle zbohatnout. Jenže teď, když jsem se podíval na trh, cena těch akcií prostě spadla a já mám nervy na dranc. Co s tím mám teď dělat? Myslím, že je to dost běžná situace, že? Měli byste vůbec něco podnikat, nebo je lepší jen čekat? Zajímá mě, jestli je rozumné prodat za nižší cenu a alespoň něco ušetřit, nebo bych měl raději držet a doufat v nějaký obrat? Jak třeba vy osobně reagujete na pokles cen penny stocků? Je lepší hledat nové investice, nebo se soustředit na ty stávající i když to momentálně vypadá špatně? A co risk management – měl bych mít nějakou strategii, jak tyto situace zvládat? Jak jste na tom byli vy, když ceny vašich investic klesly? Každá rada by pomohla!

151 slov
1.5 minut čtení
27. 1. 2025
Oldřich Charvát
Oldřich Charvát

No, tohle se stává dost často. Penny stocky jsou fakt rizikové, a když jim klesne cena, je dobrý si uvědomit, co chceš dělat dál. Můžeš buď prodat a ztratit, nebo to prostě nechat být a čekat. Někdy se trh otočí, ale někdy taky ne. Zkus zjistit, proč ta cena klesla – jestli je tam nějaká zpráva nebo problém s firmou. Když se ti to zdá beznadějné, možná je lepší prodávat a investovat jinam. Ale pokud věříš v budoucnost té firmy a máš strategii, jak to řešit, třeba to chceš držet. Risk management je důležitej – měl bys mít plán na to, kolik jsi ochotnej ztratit a kdy vystoupit. Většina lidí prostě jen doufá v obrat, ale občas je lepší se dívat na nové příležitosti. Každopádně buď opatrnej, jo?

128 slov
1.3 minut čtení
4. 2. 2025
Žaneta Marešová
Žaneta Marešová

Když cena penny stocků klesne, je to fakt stres. Měl jsem podobnou zkušenost. Základní rada je: nedělej paniku. Zjisti, proč cena spadla. Je to nějaká zpráva o firmě, nebo je to jen trh? Pokud se nezměnila fundamentální hodnota firmy, možná je lepší držet a čekat na zotavení. Pokud už jsi v mínusu a nejsi si jistý budoucností akcií, prodání může být rozumný krok, alespoň ušetříš něco před dalším poklesem. Je dobré mít plán. Rozložení investic ti pomůže snížit riziko. A určitě se koukni po nových příležitostech, ale vždycky s rozvahou. Risk management je klíčový, zvažuj, kolik jsi ochotný ztratit a podle toho se rozhoduj. Každý prochází těmahle situacema, tak se tím nenech rozhodit.

113 slov
1.1 minut čtení
4. 2. 2025
Barbora Hanzlová
Barbora Hanzlová