Jak poznám, že realitní trh je nadhodnocený a hrozí mu prasknutí?
Zajímalo by mě, jak vlastně rozpoznat, že realitní trh je v nějaké bublině a hrozí mu prasknutí. Jsou nějaké konkrétní ukazatele nebo signály, které by měly varovat investory, aby si dávali pozor? Například, co říká průměrná cena nemovitostí ve srovnání se mzdami v oblasti? A jak důležité jsou historické trendy cen nemovitostí? Jak moc se na to vše podepisuje ekonomická situace, inflace nebo úrokové sazby? Slyšel jsem něco o tom, že když ceny rostou příliš rychle nebo se objevují spekulativní investice, může to být varovný signál. Jak to ale ověřit a jaké další faktory bych měl sledovat? Je dobré věnovat pozornost i tomu, kolik lidí si bere hypotéky na nákup nemovitostí? Mohlo by být zajímavé vědět, jestli jsou nějaké konkrétní regiony nebo města, kde je to vidět více než jinde. Kdo má zkušenosti s investováním do nemovitostí a může poskytnout nějaké tipy nebo rady, jak se orientovat v této problematice? Jak poznat zdravý trh od toho nadhodnoceného? Všechny odpovědi by mi mohly hodně pomoci!