Jak fungují právní předpisy ohledně NFT?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s těmi právními předpisy, co se týká NFT. Slyšel jsem, že to je teď velký hit, ale moc tomu nerozumím. Jaké právní normy se na to vztahují? Když si koupím nějaký digitální artefakt jako NFT, co to vlastně pro mě znamená z pohledu vlastnictví? Můžu s tím pak nakládat, jak chci? A co když se rozhodnu ho prodat nebo ho nějak upravit? Jaké mám vlastně práva a povinnosti? Četl jsem něco o autorských právech, ale nejsem si jistý, jak to celé funguje v praxi. Platí na NFT nějaké specifické zákony nebo se řídí stejnými pravidly jako klasické umění? Co když někdo zkopíruje moje NFT nebo udělá něco, co by mohlo porušit moje práva jako vlastníka? Jak se takové spory řeší? A co daně? Musím platit nějaké daně z prodeje NFT jako při prodeji akcií nebo nemovitostí? Je vůbec možné na tomhle trhu nějakým způsobem profitovat bez toho, aniž bych porušoval zákony? Doufám, že mi někdo osvětlí tyhle otázky, protože cítím, že je to téma budoucnosti a rád bych se do něj pustil s dobrou znalostí toho, co mě čeká.