Na co si dát pozor, než koupím NFT?
Když se rozhodujete investovat do NFT, je toho tolik, co je třeba zvážit! Nejdřív by mě zajímalo, jak bezpečné jsou platformy, na kterých se tyto tokeny prodávají. Existují nějaké důvěryhodné trhy, které bych měl zvážit, nebo je lepší se držet těch známějších? Zjistil jsem, že hodně lidí už naletělo různým podvodům a klonům, takže jak poznat autentické NFT a vyhnout se těm falešným? A co cena – jak si správně vyhodnotit, zda je cena NFT adekvátní? Je to jen o tom, co za to někdo zaplatí, nebo existují nějaké ukazatele hodnoty, které byste doporučili sledovat? Myslím na to také z pohledu umělce – pokud chci vytvořit a prodat svoje vlastní NFT, co všechno musím brát v úvahu? Jaký je proces mintování a je to složité? A co poplatky za transakce – slyšel jsem něco o vysokých gas fees na Ethereu. Jak se tomu dá předejít nebo optimalizovat náklady? Měli bychom také zmínit otázku autorských práv – jak to funguje s vlastnictvím digitálních děl po zakoupení NFT? Když už mluvím o vlastnictví, co když chci prodat své NFT – jaké jsou nejlepší způsoby a na co si dát pozor při další transakci? Je tu také otázka budoucnosti NFT: budou mít stále hodnotu, nebo je to jen krátkodobý trend? Co když mi NFT spadne na ceně? Je lepší investovat do etablovaných umělců nebo do nováčků s potenciálem? S tolika věcmi na mysli je těžké se rozhodnout. Jaké máte zkušenosti a rady pro někoho, kdo chce udělat první krok do světa NFT investic?