Jak zjistit, jestli je něco na trhu NFT opravdu cenné?
Už nějakou dobu se pohybuji v oblasti digitálního umění a NFT, ale mám pocit, že se v tom začínám trochu ztrácet. Rád bych věděl, jak vlastně poznat, co na trhu s NFT má skutečnou hodnotu a co je jenom bublina nebo módní výstřelek. V poslední době se objevuje tolik nových projektů a umělců, že je těžké se v tom orientovat. Jak si mohu ověřit, jestli má daný NFT potenciál do budoucna? Mám se soustředit na známé umělce, nebo je lepší hledat méně známé talenty, kteří by mohli prorazit? A co třeba platformy, kde se NFT prodávají - hraje to nějakou roli? Je dobré sledovat trendy na sociálních sítích a ve fórech, nebo je lepší spoléhat na analytické nástroje a data? Jak důležitá je komunita kolem konkrétního NFT projektu? A co historie prodeje - jak moc může ovlivnit cenu? Zkrátka, potřeboval bych nějaké praktické tipy a rady, jak filtrovat ty skutečně cenné položky od těch, které jsou pouze trendem. Nikdy jsem nebyl příliš technicky zdatný, takže pokud byste mohli poskytnout i nějaké jednoduché ukazatele nebo metriky ke sledování hodnoty NFT, byl bych moc vděčný. Jak tedy efektivně zjistit, co má hodnotu?