Charts.cz/Fórum/Jak začít vydělávat s kryptoměnami bez velkého rizika?

Jak začít vydělávat s kryptoměnami bez velkého rizika?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít investovat do kryptoměn, aniž bych musel riskovat velké částky. Vím, že trh s kryptoměnami je hodně volatilní a spousta lidí na něm ztratila peníze. Jaké jsou tedy možnosti, jak se do toho pustit? Mám na mysli něco jako menší investice – třeba pár stovek nebo tisícovek. Existují nějaké konkrétní kryptoměny, které jsou považovány za méně rizikové? Je lepší začít s nějakými stabilními mincemi nebo raději sáhnout po něčem novém, co má potenciál? A co se týče strategií, je lepší investovat jednorázově nebo pravidelně přidávat malé částky? Jak fungují různé platformy pro obchodování a jestli mám raději začít s nějakou burzou nebo využít služby centralizovaných směnáren? Také bych chtěl vědět, jestli jsou nějaké aplikace nebo nástroje, které by mi mohly pomoci sledovat trh a učinit lepší rozhodnutí. A co se týče bezpečnosti – jak chránit své investice před hackery a podvody? Když už mluvíme o podvodech, co si myslíte o různých schématech a nabídkách, které slibují rychlé zisky? Jak poznat, co je důvěryhodné? Každopádně bych rád slyšel názory těch, kteří už mají nějaké zkušenosti. Jak jste vy sami začínali a co byste doporučili někomu, kdo je v tomhle světě nováček?

195 slov
2 minut čtení
9. 8. 2024
Bohuslav Rybář
Bohuslav Rybář

Začít s kryptoměnama bez velkýho rizika je fajn plán. Doporučil bych začít s menšíma částkama, třeba pár stovkama. Bitcoin a Ethereum jsou celkem stabilní, ale můžeš zkusit i stablecoiny jako USDT nebo USDC, který drží hodnotu. Místo jednorázový investice je lepší pravidelně přidávat malé částky, třeba každý měsíc. To ti pomůže vyhnout se špatnýmu načasování trhu.

Co se týče platforem, já radši používám centralizovaný směnárny jako Binance nebo Coinbase, je to jednodušší pro začátečníky. Na sledování trhu můžeš použít CoinMarketCap nebo aplikace jako Blockfolio, ty jsou super na sledování portfolia.

Bezpečnost je zásadní, takže si nastav dvoufázový ověření a nikdy nesdílej svoje klíče. Podvody jsou bohužel běžný, takže si dej pozor na schémata, co slibujou rychlé zisky – většinou to smrdí. Zkus se řídit tím, co ti říkaj lidi v komunitě a důvěřuj jen ověřenejm projektům. Já začínal tak, že jsem se podíval na pár videí a pak investoval do menších částek do známějších mincí.

153 slov
1.5 minut čtení
3. 12. 2024
Václav Kratochvíl
Václav Kratochvíl

Vydělávat s kryptoměnami bez velkého rizika chce rozum a hlavně opatrnost. Začněte s menšími částkami, klidně pár stovkami. Doporučuju investovat do stabilních mincí, jako je Bitcoin nebo Ethereum, protože ty mají větší šanci na stabilitu. Místo jednorázového vkladu zkuste pravidelné investice – třeba každý měsíc nějakou částku. To vám pomůže vyhnout se špatným načasováním trhu.

Pokud jde o platformy, burzy jako Binance nebo Coinbase jsou dobré pro začátečníky. Centralizované směnárny jsou jednoduché na používání, ale dávejte pozor na bezpečnostní opatření – dvoufázové ověřování a podobně. Sledovat trh můžete přes různé aplikace jako Blockfolio nebo CoinMarketCap.

Co se týká bezpečnosti, uchovávejte svoje mince v hardwarové peněžence, pokud to myslíte vážně. Vyhněte se schématům, co slibují rychlé zisky – většinou je to podvod. Zjistěte si info o projektech a čtěte recenze. Zkušenosti ostatních hodně pomůžou, tak si najděte fóra nebo skupiny s lidmi, co už v tom nějakou dobu jsou. Vždycky buďte skeptičtí a nenechte se unést emocemi.

154 slov
1.5 minut čtení
17. 1. 2025
Jarmila Vorlová
Jarmila Vorlová