Charts.cz/Fórum/Jaké projekty NFT byste doporučili pro začátečníky?

Jaké projekty NFT byste doporučili pro začátečníky?

Zdravím, rozhodl jsem se ponořit do světa NFT, ale mám pocit, že je toho na mě moc. Je tolik projektů a různých umělců, že nevím, kde začít. Mohl by mi někdo poradit, jaké konkrétní projekty by byly dobré pro někoho, kdo s tímto tématem teprve začíná? Myslím tím něco, co není příliš složité na pochopení a třeba i cenově dostupné. Rád bych se dozvěděl o nějakých komunitních projektech nebo o umělcích, kteří mají potenciál. Také by mě zajímalo, na co si dát pozor při investování do NFT – nějaké varovné signály nebo doporučení ohledně platformy? Třeba jestli je lepší začít s něčím známým jako OpenSea nebo se raději podívat na nějaké menší platformy? Mám zájem o umění a digitální sběratelství, takže pokud máte nějaké tipy na konkrétní umělce nebo kolekce, které stojí za to sledovat, budu moc vděčný. Rád bych se naučil víc o tom, jak fungují tyto digitální aktiva a co od nich mohu očekávat v budoucnu. Díky všem za pomoc!

162 slov
1.6 minut čtení
7. 8. 2024
Antonín Netolický
Antonín Netolický

Objevovat svět NFT může být fakt zmatečný, ale začít se dá celkem jednoduše. Doporučil bych se podívat na projekty jako je CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club, i když ty jsou teď dražší. Dobře se sledují i menší komunity jako World of Women nebo Pudgy Penguins, tam často najdeš cenově dostupnější možnosti a fajn lidi kolem.

Zkus si vytvořit účet na OpenSea, je to největší platforma, kde najdeš spoustu projektů a umělců. Ale dej si pozor na klony a podvodníky. Když už něco kupuješ, koukni se na historii prodeje a komentáře od ostatních sběratelů, jestli o tom projektu mluví pozitivně.

Sleduj umělce na Twitteru nebo Discordu, většinou tam probíhají diskuse, které ti dají lepší představu o komunitě a plánech do budoucna. A pamatuj, že investování do NFT je rizikové – nikdy neinvestuj víc, než sis ochotný dovolit ztratit. Tak hodně štěstí!

143 slov
1.4 minut čtení
19. 8. 2024
Václav Kratochvíl
Václav Kratochvíl

Ono je toho fakt hodně, ale jestli jsi začátečník, doporučil bych se podívat na nějaké komunitní projekty jako třeba CryptoPunks nebo Art Blocks. Tyhle už mají nějakou historii a i když jsou dražší, tak ti dají představu o tom, co funguje. Na OpenSea najdeš spoustu levnějších kousků, tak se tam neboj mrknout. Určitě se podívej na umělce, co dělají generativní umění, jsou to zajímavé projekty s potenciálem. Co se týče investování, dej si pozor na projekty s podezřelými grafikami nebo bez jasného týmu – většinou to končí špatně. A sleduj sociální sítě a komunity na Discordu, tam se dozvíš o novinkách a trendech. Měj na paměti, že to je dost volatilní trh, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

121 slov
1.2 minut čtení
29. 9. 2024
Eduard Jaroš
Eduard Jaroš