Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší platformy pro nákup NFT?

Jaké jsou nejlepší platformy pro nákup NFT?

V poslední době se hodně mluví o NFT a určitě nejsem sám, kdo by chtěl proniknout do tohoto světa. Ale vzhledem k tomu, že je těch platforem tolik, tak vlastně nevím, kde začít. Chtěl bych se zeptat, jaké jsou podle vás ty nejlepší platformy pro nákup NFT? Je nějaká, která by byla jednodušší pro začátečníky? Zajímalo by mě i to, jestli mají nějaké poplatky nebo něco podobného, co bych měl mít na paměti. A co třeba bezpečnost? Také jsem slyšel, že některé platformy mají lepší komunitu nebo výběr umělců než jiné. Jak to vidíte vy? Jak jste začínali s nakupováním NFT a které platformy vám daly nejvíc možností nebo příležitostí k investicím? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy, protože se v tom teď vůbec nevyznám a nechci udělat nějakou hloupost. Díky moc!

133 slov
1.3 minut čtení
6. 3. 2023
Martina Charvátová
Martina Charvátová

Jsou tu nějaký dobrý platformy pro NFT, co bych doporučil. Rarible je fajn na začátek, je to docela intuitivní a má i možnost mintování vlastních NFT. Pak OpenSea je asi největší a má fakt širokou nabídku, ale poplatky za transakce (gas fees) můžou být dost vysoký. SuperRare je spíš pro umělce a sběratele , kvalita je tam hodně vysoká, ale dost to filtruje nováčky. Vždycky si dej pozor na bezpečnost – používej peněženky jako MetaMask a nikdy nesdílej svoje klíče. Komunita na některých platformách je hodně aktivní, což může pomoct při investicích. Já začínal na Rarible a pak jsem přešel na OpenSea, fakt se tam dá najít hodně zajímavých věcí. Drž se toho, co tě baví a nenakupuj jen kvůli trendům.

121 slov
1.2 minut čtení
29. 9. 2024
Daniel Hloušek
Daniel Hloušek

Pokud jde o NFT, tak nejznámější platformy jsou určitě OpenSea, Rarible a Foundation. OpenSea je asi nejjednodušší pro začátečníky, má široký výběr a dostatek návodů. Rarible je taky fajn, ale můžeš tam narazit na víc poplatků, jako za mintage nebo transakce. Foundation je spíš pro umělce, co chtějí víc exkluzivity, ale je potřeba pozvánka, což může být problém. Bezpečnost je důležitá, takže se ujisti, že máš peněženku jako MetaMask a chráníš ji dobře. Co se týče poplatků, většina platforem má nějaké transakční poplatky na blockchainu, takže s tím počítej. Komunita se liší; OpenSea má hodně uživatelů a různých projektů, takže tam můžeš najít zajímavé věci. Já jsem začínal na OpenSea a zatím to bylo v pohodě. Hlavně se neboj zkoušet různý umělce a projekty, ale dej pozor na podvody.

129 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2022
Dana Špačková
Dana Špačková