Jak začít s poskytováním likvidity v DeFi?
V poslední době se hodně mluví o DeFi a o tom, jak může být poskytování likvidity výhodným způsobem, jak investovat do kryptoměn. Ale jak přesně začít? Vím, že existují různé platformy a protokoly, které nabízejí tuto možnost, ale pro mě je to všechno trochu matoucí. Mám pocit, že bych měl mít nějaké základy o tom, jak fungují AMM (automatické market makery) a jak se počítají poplatky za poskytování likvidity. Je to složité? Co všechno potřebuji vědět předtím, než se do toho pustím? Jaké jsou nejlepší platformy pro začátečníky? A co třeba rizika spojená s impermanent loss? Jak moc bych měl investovat na začátku, abych se cítil bezpečně? A co když se trh změní nebo dojde k nějakým problémům s protokolem? Jak zjistím, jestli je projekt důvěryhodný nebo jestli jde jen o další pump and dump schéma? Je dobré sledovat nějaké komunity nebo fóra, kde se o tomhle diskutuje? Jaké jsou tipy, které byste doporučili pro někoho jako já, kdo teprve začíná a chce mít jistotu, že neudělá hloupost? Omlouvám se za množství otázek, ale opravdu bych chtěl začít a rád bych měl jasnější představu o tom, co mě čeká.