Charts.cz/Fórum/Investice do DeFi pro pasivní příjem

Investice do DeFi pro pasivní příjem

Zajímá mě, jestli existují nějaké možnosti, jak investovat do decentralizovaných financí, abych mohl rychle získat pasivní příjem. Chtěl bych se dozvědět víc o tom, jak to vlastně funguje, protože slyšel jsem, že DeFi nabízí skvělé příležitosti, ale také se obávám rizik. Jaké platformy jsou považovány za spolehlivé a co je potřeba udělat pro to, abych mohl začít? Mám v úmyslu investovat nějaké peníze, ale rád bych věděl, jaké jsou průměrné výnosy a jak rychle mohu očekávat návratnost. Vím, že některé projekty slibují vysoké úroky a lákavé podmínky, ale jak si mám být jistý, že nejsou podvody? Jak se orientovat v různých protokolech a na co si dát pozor? Rád bych se podělil o zkušenosti s těmi, kteří už do DeFi investovali a mají nějaké tipy nebo rady. Může mi někdo říct, zda je lepší zaměřit se na likviditní pooly nebo yield farming? A co NFT - má smysl je zahrnout do portfolia pro pasivní příjem? Vím, že je to dynamické a neustále se vyvíjející prostředí, takže každá rada by byla vítaná!

171 slov
1.7 minut čtení
10. 7. 2023
Bedřich Prokop
Bedřich Prokop

Takže, pokud chceš investovat do DeFi a mít pasivní příjem, máš pár možností. Likviditní pooly jsou docela populární – tam vložíš své tokeny a dostáváš za to úroky. Například Uniswap nebo SushiSwap jsou známé platformy. Yield farming taky vypadá lákavě, tam můžeš získat ještě víc, ale je to rizikovější. Takže si dej pozor na ty „extrémně vysoké“ úroky, často to jsou pasti.

Co se týče NFT, tam je to spíš o spekulaci a není to moc stabilní pro pasivní příjem. Zkus se podívat na protokoly jako Aave nebo Compound, kde si můžeš půjčit nebo vydělat na úrocích z půjček. Průměrné výnosy se pohybují od 5% do 20%, ale záleží na tom, jakou strategii zvolíš.

Riziko je velké – hacky, podvody atd. Ověřuj si projekty, koukej na jejich auditované smart kontrakty a přidej se k komunitám (Discord, Reddit), kde se o tom mluví. Takže jo, dej si pozor a researchuj pořádně predtím než investuješ.

151 slov
1.5 minut čtení
6. 11. 2023
Karolína Beranová
Karolína Beranová

Takže, když chceš investovat do DeFi a mít pasivní příjem, určitě se podívej na likviditní pooly a yield farming. Tyhle možnosti ti můžou přinést zajímavé výnosy, ale pamatuj, že to nese i rizika. Průměrné výnosy se dost liší – můžeš vidět něco kolem 5% až 100% ročně, ale to už je hodně riskantní.

Pokud jde o platformy, dej pozor na ty známější jako Uniswap, Aave nebo Compound. Ty jsou považovaný za spolehlivý. Vždycky si ale ověřuj bezpečnost a audit těch protokolů, než do nich vložíš prachy. A nebuď naivní, jakmile vidíš extrémně vysoké úroky, většinou to smrdí podvodem.

Když se rozhodneš investovat, tak začni s menší částkou a testuj, jak to funguje. Každopádně se vyhýbej podvodným projektům a vždycky si udělej vlastní průzkum.

NFT můžou být zajímavý doplněk, ale nedávaj do nich všechny peníze, pokud hledáš stabilní příjem. Spíš se zaměř na likviditní pooly nebo staking kryptoměn. Hodně štěstí!

147 slov
1.5 minut čtení
14. 10. 2022
Karel Paleček
Karel Paleček