Charts.cz/Fórum/Jaké akcie bych měl koupit, když teď víc lidí nakupuje online?

Jaké akcie bych měl koupit, když teď víc lidí nakupuje online?

V poslední době jsem si všiml, že se náš život dost změnil a spousta lidí začala hodně nakupovat přes internet. Myslím, že to má vliv na trh a na to, jaké akcie by mohly být zajímavé k investici. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás sleduje trendy v online nakupování a jakým způsobem to ovlivňuje akciový trh. Na které společnosti se zaměřit? Je dobré investovat do známých e-shopů, nebo třeba do firem, které dodávají technologie pro online obchodování? Co třeba akcie Amazonu nebo eBay? A co firmy jako Shopify, které pomáhají malým podnikatelům prodávat online? Myslím, že hodně lidí přechází na online nakupování z důvodu pohodlí a bezpečnosti, takže by mě zajímalo také, zda byste doporučili investice do sektoru logistiky a doručování, protože to asi poroste s tím, jak více lidí využívá doručovací služby. Jakým směrem se bude ubírat další vývoj v oblasti e-commerce a jaké akcie byste viděli jako nejlepší příležitost v tomto novém trendu? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti.

163 slov
1.6 minut čtení
23. 5. 2023
Marie Jirásková
Marie Jirásková

Jasně, online nakupování jede na plné obrátky a to se určitě odráží i na akciovém trhu. Takže jo, investice do známých e-shopů jako Amazon nebo eBay má smysl, protože mají fakt silnou pozici. Shopify taky vypadá zajímavě, protože pomáhá menším podnikatelům a s tím, jak roste e-commerce, tak i oni by mohli růst.

Určitě nezapomínej na logistiku a doručovací služby, to je teď klíčový. Firmy jako FedEx nebo UPS by mohly mít dost dobré vyhlídky, když se víc lidí spoléhá na rychlé doručení.

Myslím, že celkově se e-commerce ještě víc rozvine, lidi budou chtít mít pohodlí a bezpečnost nakupování z domova. Takže pokud přemýšlíš o investicích, tyhle sektory by mohly být super příležitost. Opatrně s tím, ale vypadá to slibně.

120 slov
1.2 minut čtení
15. 12. 2024
Soňa Havelková
Soňa Havelková

Jo, máš pravdu, online nakupování v poslední době roste a to má vliv na akciový trh. Amazon je jasná volba, to už je klasik a jejich růst asi nijak nezastavíš. Pak je tu eBay, ale ti se mi zdají takoví pomalejší. Co se týče Shopify, tak to je super tip. Pomáhají malým podnikatelům a s tím jak roste e-commerce, tak určitě porostou i oni.

Nezapomeň na logistiku – firmy jako UPS nebo FedEx by mohly těžit z nárůstu doručování. Všichni chceme, aby nám to zboží přišlo co nejrychleji a nejefektivněji. Také bych se zaměřil na dodavatele technologií pro online prodej, protože bez dobrého softwaru a platebních systémů to prostě nejde.

Celkově si myslím, že investice do sektoru e-commerce a logistiky je teď dobrý tah. Ale bacha na volatilitu trhu – tam to může dost skákat. Zjisti si víc o těch firmách, co tě zajímají.

143 slov
1.4 minut čtení
29. 3. 2024
Jarmila Jandová
Jarmila Jandová