Jaké jsou nejlepší dluhopisy na pasivní příjem v roce 2024?
V poslední době se čím dál víc zamýšlím nad tím, jak zajistit stabilní pasivní příjem a dluhopisy se mi zdají jako rozumná volba. Jenže s tolika různými typy a možnostmi, které jsou dnes na trhu, jsem trošku ztracený. Jak to vlastně funguje? Jaké konkrétní dluhopisy budou v roce 2024 nejlepší pro generování pasivního příjmu? Myslím tím nejen státní, ale i korporátní dluhopisy, pro které se zdá být velký zájem. A co třeba high-yield dluhopisy? Jsou vůbec bezpečné, nebo se mám obávat nějakých větších rizik? Zajímalo by mě také, jestli je lepší investovat do individuálních dluhopisů nebo třeba fondů, které je spravují. Chtěl bych znát názory lidí, kteří už mají s těmito investicemi nějaké zkušenosti. Jaké výnosy mohu očekávat a jak je to vlastně s daněmi? Je něco specifického, co bych měl mít na paměti při výběru dluhopisů v tomto roce? Když se podívám na aktuální situaci na trhu, jaké sektory nebo oblasti by měly být v hledáčku? Bude to vůbec dobrá investice v kontextu aktuálních ekonomických podmínek a inflace? Byl bych opravdu rád za všechny tipy a rady, které mi pomohou udělat informované rozhodnutí. Děkuji!