Proč se pořád bojím investovat do kryptoměn?
Mám takový pocit, že se už nějakou dobu snažím přemýšlet o investování do kryptoměn, ale pokaždé, když se k tomu odhodlám, mě přepadnou obavy. Nejde jen o to, že kryptoměny jsou dost volatilní a ceny se mění každou chvíli, ale je tu i ten strach z toho, co když ztratím všechno? Všude kolem sebe vidím lidi, kteří mluví o svých úspěších s bitcoiny nebo ethereem, ale vždy mám na paměti ty příběhy o tom, jak lidé přišli o peníze v okamžiku, kdy trh šel dolů. Jak si vlastně mám být jistý, že je to dobrá investice? Mám si všechny ty informace pečlivě nastudovat nebo se spolehnout na někoho, kdo už má nějaké zkušenosti? A co když nakoupím a pak cena spadne? Jak se s tím psychicky vyrovnat? Navíc slyším spoustu diskuzí o různých altcoinech a NFT a já nemám tušení, jak se orientovat v těchto novinkách. Je to snad nějaký trend, který brzy pomine? Proč jsou lidé tak fascinovaní tímto světem? Mám mít vůbec důvěru v něco tak nového a neprozkoumaného? V konečném důsledku mě zajímá, jestli je možné nějak překonat ten strach a udělat krok směrem k investicím do kryptoměn. Jakou strategii bych měl zvolit? Měl bych začít s malými částkami a vyzkoušet si to postupně nebo rovnou skočit do toho po hlavě? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké rady pro lidi jako já, kteří se pořád ještě bojí učinit první krok. Je to normální mít takové obavy? Jak se s nimi vypořádat?