Jaké faktory by měly ovlivnit můj výběr ETF?
Přemýšlím o investování do ETF, ale jsem si nejsem jistý, podle čeho bych měl vybírat. Vím, že je obrovské množství různých fondů zaměřených na různé sektory a regiony, ale co vlastně hledat? Měli by mě zajímat náklady spojené s ETF, jako jsou poplatky za správu, nebo je důležitější výkon fondu v minulosti? Co třeba likvidita? Jakým způsobem to všechno ovlivňuje moji investici? Mám se zaměřit na fondy s vysokým objemem obchodování nebo to není tak podstatné? Jak moc by měly hrát roli moje osobní investiční cíle a časový horizont? Je dobré mít v portfoliu více ETF různých typů nebo stačí jedno kvalitní? A co diverzifikace? Jaký vliv má složení fondu na jeho výkon a jak moc bych měl sledovat sektory, do kterých ETF investuje? Když se dívám na historické výsledky, měly by mě zajímat pouze poslední roky, nebo se vyplatí hledat i dlouhodobější trendy? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů, které faktory považují za nejdůležitější při výběru ETF a jakými chybami se mají začátečníci vyvarovat.