Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT a co všechno potřebuju?

Jak začít investovat do NFT a co všechno potřebuju?

Rád bych se zeptal, jak přesně začít s investováním do NFT. V poslední době jsem slyšel hodně o těchto digitálních aktivech a vypadá to, že je to teď velký hit. Ale vůbec nevím, jak na to. Zajímalo by mě, co všechno bych měl mít na paměti, než do toho skočím. Jaké platformy doporučujete pro nákup NFT? Mám si zakoupit kryptoměny jako Ethereum nebo něco jiného před tím, než začnu? A co ostatní věci, které bych měl vědět - například jak funguje minting, co jsou gas fees a jak se vyhnout podvodům? Také by mě zajímalo, jak si vybrat, do kterých NFT investovat. Jaké jsou dobré tipy na to, abych se vyhnul špatným investicím? Mohli byste mi dát nějaké rady nebo zkušenosti z vlastní praxe? Mám trošku strach, že bych mohl přijít o peníze, protože ten trh vypadá dost divoce. Budu vděčný za jakékoli informace nebo odkazy na užitečné zdroje. Díky moc!

151 slov
1.5 minut čtení
2. 1. 2024
Dana Vacková
Dana Vacková

Investování do NFT je teď fakt populární, ale je dobrý si dát pozor. Nejprv, potřebuješ nějakou kryptoměnu, většinou se používá Ethereum, tak si ho kup na burze jako Binance nebo Coinbase. Pak si vytvoř peněženku, třeba MetaMask, abys mohl ukládat NFT a kryptoměny.

Když už máš všecko připravený, můžeš zkusit platformy jako OpenSea nebo Rarible na nákup NFT. Minting je proces, jak se NFT vytváří – zaplatíš za to gas fees, což jsou poplatky za transakce na blockchainu. Ty poplatky se můžou dost lišit v závislosti na vytížení sítě, takže si na to dej pozor, může to být drahý.

Pokud jde o výběr NFT k investici, doporučuji sledovat trendy a co frčí. Zkus zjistit, kdo je autor nebo jaká je komunita kolem projektu. A bacha na podvody, vždycky prověřuj projekty a jejich relevanci.

A jo, investice do NFT může být riskantní, tak do toho nedávej všechno a radši investuj jen část peněz, který můžeš postrádat. Tak hodně štěstí!

156 slov
1.6 minut čtení
26. 11. 2024
Luboš Dunka
Luboš Dunka

Jo, investování do NFT je teď fakt trendy, ale měj se na pozoru. Nejdřív si musíš pořídit peněženku na kryptoměny, třeba Metamask, abys mohl ukládat jak NFT, tak i kryptoměny jako Ethereum. Bez toho se nikam neposuneš. Pak si kup nějaké ETH na burze jako Binance nebo Coinbase, protože většina NFT je na Ethereu.

Dál si projdi nějaké platformy jako OpenSea nebo Rarible, to jsou nejvíc používaný místa pro nákup a prodej NFT. Minting je vlastně proces, kdy vytvoříš nový NFT, ale na to spíš zapomeň, pokud chceš jen investovat. Co se týče gas fees, to jsou poplatky za transakce na blockchainu – občas jsou fakt vysoký, tak si dej pozor na čas a snaž se nakupovat, když jsou nižší.

A co se týče podvodů? Hlavně se vyhýbej projektům bez transparentnosti a ověřuj si autentičnost – zkontroluj si sociální sítě a komunity kolem daného NFT.

Pokud jde o výběr NFT k investici, hledej umělce nebo projekty s dobrým jménem a aktivní komunitou. Neinvestuj do něčeho jenom proto, že to má momentálně hype – zkoumej! Podívej se na různé diskuzní fóra, třeba Reddit nebo Twitter pro tipy a názory ostatních.

Bude to risk, ale pokud se informuješ a budeš opatrný, můžeš si držet hlavu nad vodou.

207 slov
2.1 minut čtení
3. 3. 2024
Nikola Šťastná
Nikola Šťastná