Investice do realitního fondu vs. crowdfundingové projekty
Už nějakou dobu přemýšlím o investicích, ale teď jsem na rozcestí a nevím, co vybrat. Mám na výběr mezi investicí do realitního fondu a crowdfundingovými projekty, a tak by mě zajímalo, co je vlastně lepší. Jaké máte zkušenosti? Jaký typ investice je méně rizikový? U realitních fondů jsem slyšel, že nabízejí stabilní výnosy a jsou jakousi zárukou, ale zároveň prý mohou být méně likvidní. Na druhé straně crowdfundingové projekty vypadají jako skvělá příležitost pro drobné investory, ale někdy se obávám, že by mohly být příliš riskantní a ne vždy se podaří dosáhnout plánovaných cílů. Jak je to s návratností investic? Je lepší mít peníze rozložené v reálných nemovitostech nebo podpořit začínající projekty přes crowdfunding? Jaké jsou plusy a mínusy obou možností? Zajímalo by mě i to, jaký máte pocit z transparentnosti u crowdfundingových platforem. Je tam dostatek informací o projektech, do kterých investujete? Budu vděčný za jakékoli názory nebo doporučení, protože bych rád udělal informované rozhodnutí.