Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do nemovitostí, když nemám skoro žádné peníze?

Jak začít investovat do nemovitostí, když nemám skoro žádné peníze?

V poslední době se hodně mluví o investování do nemovitostí, ale co když prostě nemám žádné peníze? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké možnosti, jak se do toho pustit, i když jsou finance na nule. Mám pocit, že ceny nemovitostí rostou raketovým tempem a já se bojím, že mi ujede vlak. Mám nějaké znalosti o trhu a sleduji trendy, ale když přijde na to, abych si něco koupil, tak prostě nemám úspory. Je vůbec možné začít investovat do nemovitostí bez vlastních peněz? Jaké jsou alternativní způsoby financování? Přemýšlel jsem třeba o spoluinvestování s někým nebo o hledání partnera, ale nevím, kde začít. Může mi někdo poradit jaké mám možnosti? Co třeba investiční fondy nebo REITs? Měli byste nějaké tipy nebo osobní zkušenosti? Jak tedy začít s investováním do nemovitostí bez velkých finančních prostředků? Rád bych se dozvěděl více o strategii a co všechno obnáší takovéto investování. Děkuji předem za jakékoli rady!

151 slov
1.5 minut čtení
20. 5. 2022
Soňa Havelková
Soňa Havelková

Investování do nemovitostí bez peněz sice zní jako sci-fi, ale není to nemožné. Přemýšlej o spoluinvestování – najdi někoho, kdo má prachy a chce investovat, ale nemá čas nebo znalosti. Můžete se domluvit na podílu z výnosu. Další možností jsou crowdfundingové platformy zaměřené na nemovitosti. Tady můžeš investovat i menší částky, což ti může pomoct se dostat do hry. Pak jsou tu REITs (real estate investment trusts), což jsou vlastně akcie v nemovitostních fondech. Tímto způsobem můžeš investovat do nemovitostí bez nutnosti kupovat celou budovu. Zase je fajn mít nějaké znalosti o trhu, takže drž krok s trendy a sleduj co se děje. Určitě se zkus poohlédnout po vzdělávání, různých seminářích nebo online kurzech o investicích do nemovitostí. Také můžeš zkusit networkovat s lidmi v oboru, třeba na různých akcích nebo fórech. To ti může otevřít nové možnosti a příležitosti. Držím palce!

142 slov
1.4 minut čtení
8. 12. 2024
Olga Kříčková
Olga Kříčková

Pokud chceš investovat do nemovitostí a nemáš moc peněz, není to nemožný úkol. Můžeš začít třeba s těma REITs (Real Estate Investment Trusts), což jsou vlastně fondy, co investují do nemovitostí a ty si koupíš akcie. Je to super způsob, jak mít podíl v nemovitostech bez nutnosti kupovat celek. Další možností je hledat partnera, třeba někoho, kdo má peníze a hledá někoho, kdo se vyzná v trhu. Můžeš nabídnout svoje znalosti a oni poskytnou finance. Také se zkus podívat na crowdfundingové platformy, kde můžeš investovat menší částky do projektů a získat tak taky nějaké výnosy. A ještě jeden tip – sleduj inzeráty na pronájmy nebo rekonstrukce, někdy lidi prodávají pod cenou – můžeš mít štěstí a najít dobrou příležitost. Hlavně nečekej, že budeš mít teď hned peníze na velký nákup, ale začni pomalu a uvidíš, co se dá udělat.

139 slov
1.4 minut čtení
25. 7. 2024
Radka Balounová
Radka Balounová