Jak DeFi ovlivňuje úrokové sazby v bankách?
V poslední době se hodně mluví o DeFi neboli decentralizovaných financích a jejich vlivu na tradiční bankovní systém. Můžete mi prosím vysvětlit, jak konkrétně DeFi ovlivňuje úrokové sazby, které banky nabízejí? Všiml jsem si, že s rostoucím zájmem o kryptoměny a různé DeFi platformy, jako jsou lending a borrowing protokoly, se zdá, že bankovní úroky klesají nebo se mění. Jakto, že lidé začínají dávat přednost půjčkám a investicím v rámci DeFi před tradičními bankovními službami? Je možné, že by se tím mohly banky dostat do problému s likviditou nebo s tím, jak nastavují své úrokové sazby? A co to vlastně znamená pro spotřebitele? Uvažuju o tom, jak bych mohl využít výhod DeFi pro své vlastní investice a jak by to mohlo ovlivnit moje rozhodování ohledně půjček a spoření. Mohou banky nějak reagovat na tento trend nebo je už teď pozdě? Jaké jsou tedy dlouhodobé důsledky pro finanční sektor jako celek? Vypadá to jako zajímavý vývoj, ale mám pocit, že je v tom spousta otázek a různých aspektů, které je třeba brát v úvahu.