Jak vlastně fungují blockchainové technologie a proč jsou bezpečné pro investice?
Zajímalo by mě, jak to celé s těmi blockchainovými technologiemi funguje. Všude se o tom mluví, jak mají potenciál změnit svět financí a všechny ty bankovní systémy, ale já tomu moc nerozumím. Když se řekne blockchain, tak si představím nějakou složitou technologii, ale co to vlastně znamená v praxi? Může mi někdo objasnit, jakým způsobem jsou transakce zaznamenávány a co to vlastně dělá s bezpečností těchto systémů? Slyšel jsem, že blockchain je decentralizovaný, což zní cool, ale jak to vlastně zaručuje, že moje investice jsou v bezpečí? Co když někdo chce podvádět nebo hacknout systém? Jak se chrání data a kdo kontroluje tyto transakce? A proč je tolik lidí přesvědčených o tom, že investice do kryptoměn a dalších blockchainových projektů jsou bezpečné? Jaké jsou vlastně výhody oproti tradičním investicím jako akcie nebo nemovitosti? Rád bych slyšel názory od těch, kteří do toho už nějakou dobu investují. Děkuji!