Jaké ETF fondy bych měl sledovat v roce 2025?
Plánuju se více zaměřit na investice do ETF fondů a přemýšlím, které z nich by mohly být zajímavé pro nadcházející rok 2025. Slyšel jsem, že ETF fondy jsou skvělou možností, jak diverzifikovat portfolio bez nutnosti vybírat jednotlivé akcie. Zajímá mě, jestli je lepší sledovat akciové ETF, nebo třeba nějaké tematické fondy zaměřené na technologie nebo obnovitelné zdroje. Vím, že trh s ETF se neustále vyvíjí a objevují se nové trendy, ale nevím, jak se v tom orientovat. Mluví se o různých sektorech, jako je zdravotnictví nebo umělá inteligence, a přemýšlím, zda se vyplatí do těchto oblastí investovat právě prostřednictvím ETF. Také by mě zajímalo, jaké máš zkušenosti s náklady spojenými s těmito fondy a jak moc to ovlivňuje celkovou návratnost investice. Myslíš, že je dobré sledovat nějaké konkrétní ukazatele nebo benchmarky v případě ETF? A co si myslíš o investicích do mezinárodních ETF? Dává smysl diverzifikovat i geograficky? Pokud máš nějaké tipy na konkrétní fondy nebo platformy, kde se dají tyto ETF koupit, budu rád za každý podnět. Jaká je tvoje zkušenost s tímto typem investování a co bys doporučil někomu, kdo začíná?