Mohu investovat do kryptoměn a přitom mít stabilní příjem?
Zajímá mě, jestli je možné kombinovat investice do kryptoměn s nějakým stabilním příjmem. Vím, že kryptoměny jsou dost volatilní a občas to vypadá, že se dost horko-těžko dá spolehnout na to, co se stane s jednou konkrétní měnou. Ale na druhou stranu, slyšel jsem o různých způsobech, jak z kryptoměn vytvářet pasivní příjem, jako je staking nebo yield farming. Může tedy někdo, kdo má například klasickou práci nebo jiný stabilní příjem, jít do světa kryptoměn a zároveň si uchovat tenhle stabilní základ? Jaké jsou nejlepší strategie pro investování do kryptoměn, když mám zároveň zájem o pravidelný příjem? Myslím tím něco jako měsíční plat nebo jiné formy stabilního cash flow. A na co si dát pozor? Co by mi mohlo ohrozit tu stabilitu, když začnu investovat do takto proměnlivého trhu? Kdy je vůbec rozumné do kryptoměn investovat, pokud jsem zatím zvyklý na tradiční investice a hledám nějakou strategii, která mi umožní být v klidu, že mi peníze neutečou kam vítr fouká? Taky by mě zajímalo, jestli někdo tady má s tímto nějaké osobní zkušenosti. Jak to funguje v praxi? Mohu třeba mít nějaké dlouhodobější investice v kryptu a zároveň se spolehnout na to, že mi moje každodenní práce pokryje náklady? Jak se díváte na tohle spojení? Díky za všechny rady!