Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do nemovitostí s malým rozpočtem?

Jak začít investovat do nemovitostí s malým rozpočtem?

Zajímalo by mě, jak se vlastně dá začít investovat do nemovitostí, když mám opravdu malý rozpočet. Mám nějaké úspory, ale rozhodně to nejsou miliony. Slyšel jsem o různých možnostech, jako jsou družstevní bydlení nebo třeba investice do nemovitostních fondů, ale nejsem si jistý, co je pro mě to pravé. Je vůbec možné investovat do nemovitostí bez toho, abych se musel zadlužit na několik let dopředu? Jaké jsou možnosti pro začátečníky, kteří chtějí do realit investovat a přitom nemají moc peněz? Myslíte, že je lepší začít s menšími byty nebo hledat příležitosti v méně atraktivních lokalitách? A co říkáte na crowdfunding platformy zaměřené na nemovitosti? Fungují opravdu a je to bezpečné? Jaké další tipy byste doporučili pro někoho, kdo chce vstoupit do světa nemovitostí bez velkých investic? Určitě bych rád slyšel i o zkušenostech ostatních, jak začli a co se jim osvědčilo. Děkuji!

142 slov
1.4 minut čtení
18. 5. 2024
Alena Tichá
Alena Tichá

Investování do nemovitostí s malým rozpočtem může být fakt výzva, ale jde to. Družstevní bydlení je jedna z cest, jak se dostat k nemovitosti bez velkých investic. Můžes třeba koupit podíl v družstvu a mít přístup k bytu, což je fajn, i když na vlastnictví to úplně není.

Další možností jsou nemovitostní fondy, kde si koupíš podíl a fond investuje do různých nemovitostí. Tady můžeš začít třeba s pár tisíci. Crowdfunding je taky zajímavý - investuješ malou částku do projektu a zisk dělíte s ostatníma. Ale pozor na bezpečnost a důvěryhodnost platformy.

Pokud jde o menší byty nebo méně atraktivní lokality - menší byty můžou být lepší pro pronájem, protože je po nich poptávka. Méně atraktivní lokality můžou mít nízkou cenu, ale zas hrozí větší riziko prázdných bytů.

Zkus se podívat na online kurzy nebo webináře o investování do realit, tam se dozvíš hodně. A hlavně se neboj zeptat lidí, co už s investicema začali, jejich zkušenosti můžou být hodně cenný. Hodně štěstí!

162 slov
1.6 minut čtení
13. 4. 2024
Simona Coufalová
Simona Coufalová

Investování do nemovitostí s malým rozpočtem je určitě možný, i když to může vypadat jako výzva. Zkus se zaměřit na družstevní bydlení, kde můžeš mít menší vstupní náklady než u klasických bytů. To ti umožní koupit podíl a později se třeba rozhodnout pro nákup bytu. Méně atraktivní lokality taky nejsou špatný nápad, tam můžeš najít levnější nemovitosti, které mají potenciál růstu hodnoty.

Crowdfunding je další možnost, jak investovat do nemovitostí bez velkých peněz. Ty platformy fungují a jsou dost populární, ale je dobrý si pořádně pročíst recenze a podmínky, než do něčeho vložíš peníze. Zjisti si, jaké projekty už financovali a jaký je jejich úspěch.

Důležitý je taky vzdělávat se, číst knihy nebo sledovat videa o investicích do nemovitostí. Můžeš začít třeba s menšími byty nebo podílovými fondy, to ti dá dobrou zkušenost. Nezapomeň si udělat plán a určit si jasné cíle. Každá malá investice se počítá a někde se začít musí! Držím palce!

153 slov
1.5 minut čtení
22. 4. 2024
Marie Švecová
Marie Švecová