Jak zjistit, jestli je DeFi projekt důvěryhodný?
V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích, známých také jako DeFi, a já si říkám, jak vlastně poznat, jestli je nějaký projekt v tomto prostoru důvěryhodný. Je jasné, že s rostoucím počtem nových projektů a protokolů se zvyšuje i riziko podvodů a neúspěšných investic. Jaké jsou tedy klíčové faktory, které bych měl sledovat? Je dobré zkoumat tým lidí za projektem, nebo je důležitější podívat se na technologii a smart kontrakty? Co třeba jejich whitepaper? Jak moc je důležité, aby byl auditovaný? Myslím si také, že by mě mohlo zajímat zapojení komunity. Jak moc by měla být aktivní a co říká o důvěryhodnosti projektu? A co různé sociální sítě a fóra? Měli bychom se jimi řídit, nebo je to spíše subjektivní pohled? Rád bych slyšel názory ostatních, jakým způsobem si ověřují důvěryhodnost DeFi projektů a jaké mají zkušenosti. Dává smysl se podívat na historické výkony projektu, nebo by měly být rozhodující spíše současné trendy a novinky na trhu? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo platformy, které doporučujete pro analýzu těchto projektů. Celkově vzato, jak bych měl postupovat při zvažování investice do DeFi a co považujete za nejdůležitější aspekty k prověření?