Co je to NFT a proč bych do něj měl zvážit investici?
Mám takový dotaz, který se mi honí hlavou už delší dobu. Slyšel jsem o něčem, čemu se říká NFT, ale pořád mi to není úplně jasné. Co vlastně ta zkratka znamená a jaký má význam? Vím, že se to hodně skloňuje v souvislosti s uměním a digitálními sběratelskými předměty, ale jak to celé funguje? Jak je možné, že něco digitálního může mít takovou hodnotu, když si to může každý stáhnout nebo zkopírovat? A co to vlastně obnáší pro někoho, kdo by do toho chtěl investovat? Je to riskantní, nebo se na tom dá slušně vydělat? Zajímalo by mě také, jestli je nějaký způsob, jak bezpečně koupit NFT nebo na co si dát pozor, abych nenaletěl nějakým podvodníkům. Taky jsem slyšel, že NFT může být i forma investice do nemovitostí nebo jiných aktiv. Je to pravda? Jaké jsou výhody a nevýhody investování do NFT oproti tradičním formám investic jako jsou akcie nebo zlato? A konečně, jaké jsou trendy v této oblasti? Jaké druhy NFT jsou teď populární a co by mohlo být zajímavé pro budoucnost? Opravdu bych rád dostal nějaké názory od lidí, kteří tomu rozumí lépe než já.