Charts.cz/Fórum/Můžu vydělávat na NFT, i když neumím tvořit umění?

Můžu vydělávat na NFT, i když neumím tvořit umění?

Zajímalo by mě, jestli je možné profitovat z NFT, i když nemám žádné umělecké dovednosti. Četl jsem spoustu článků o tom, jak lidé prodávají digitální umění jako NFT a vydělávají na tom slušné peníze. Ale co když neumím malovat nebo tvořit grafiku? Můžu se třeba zaměřit na nákup a prodej již hotových NFT děl? Nebo existují jiné způsoby, jak na NFT vydělat bez toho, abych byl sám umělec? Uvažoval jsem i o tom, že bych mohl investovat do NFT projektů, které mají potenciál vzrůst na hodnotě, ale nejsem si jistý, jestli mám dostatečné znalosti a zkušenosti, abych mohl efektivně vybírat ty správné příležitosti. Je tady někdo, kdo by mi mohl poradit? Jaké jsou nejlepší strategie pro lidi jako já, kteří chtějí vstoupit do světa NFT bez uměleckého talentu? Vyplatí se to vůbec, nebo je to jen pro kreativní typy? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních.

146 slov
1.5 minut čtení
3. 1. 2025
Kristýna Králová
Kristýna Králová

Jasně, že můžeš vydělávat na NFT i bez uměleckého talentu. Spousta lidí dělá přesně to, co říkáš – nakupují hotové NFT a pak je prodávají se ziskem. Je to vlastně jako s běžným obchodováním, chce to nějaký smysl pro trh a vědět, co je v kurzu. Pokud máš cit pro trendy nebo sleduješ, co se líbí lidem, můžeš na tom slušně vydělat.

Další možností jsou investice do projektů, které mají potenciál vzrůst. Tohle chce ale víc znalostí a je dobrý si udělat průzkum. Zjistit, jaká komunita stojí za projektem a jestli má nějaké unikátní vlastnosti nebo užitné možnosti. Můžeš zkoušet i flipovat NFT – koupíš levněji a snažíš se prodat dráž. Klíčový je časování trhu.

Pokud nemáš zkušenosti, tak začni pomalu. Uč se od ostatních, sleduj fóra a komunity na Discordu nebo Twitteru. A hlavně, neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Je to riskantní hra, ale když se do toho dostaneš, můžeš si najít svojí cestu jak na to.

158 slov
1.6 minut čtení
21. 1. 2025
Milena Šebestová
Milena Šebestová

Jasně, vydělávat na NFT bez uměleckých dovedností je úplně možný. Hodně lidí se zaměřuje na obchodování s už hotovými NFT, což může být zajímavá cesta. Můžeš sledovat trendy a kupovat NFT, které mají potenciál růst. Taky je dobrý zkoumat projekty a jejich komunitu, protože to ti může hodně napovědět o tom, co má šanci zažít boom. Pomalu se to učíš a sleduješ, co funguje. Investice do projektů je další možnost, ale chce to trošku znalostí, abys neprohrál. Je tu spousta způsobů, jak na tom profitovat i bez talentu na umění, jen se musíš pořádně informovat a mít trochu štěstí. Hlavně si dej pozor na podvody – v tomhle světě jich je dost.

112 slov
1.1 minut čtení
8. 2. 2025
Vlastimil Smola
Vlastimil Smola